Cum îți îmbolnăvește WC-ul familia. Mihai Craiu: ”Pentru copii este și mai periculos!”

Stan Filon 21.02.2023, 20:46
Cum îți îmbolnăvește WC-ul familia. Mihai Craiu: ”Pentru copii este și mai periculos!”

Acum s-a aflat cum îți îmbolnăvește WC-ul familia! Este un gest banal, pe care însă toată lumea îl ignoră. Celebrul medic pediatru Mihai Craiu a explicat cum ne putem proteja de infecții și de tot felul de viruși făcând acest gest banal, la care nimeni însă nu se gândește.

Cum îți îmbolnăvește WC-ul familia

WC-ul se pare că este plin de bacterii, chiar dacă nu le vedem și chiar dacă spălăm vasul de toaletă foarte des. Celebrul medic pediatru, Mihai Craiu, a explicat, printr-o postare pe o rețea socială care este gestul banal care ne îmbolnăvește toată familia. cei mici sunt cei mai afectați.

Pediatrul spune că atunci când tragem apa este musai să lăsăm capacul de toaletă, pentru a ne feri de bacteriile din interiorul vasului de toaletă. Sunt vapori foarte fini, pe care noi nu îi vedem, dar care ne pot îmbolnăvi grav. Iată explicația medicului:

Cum iti imbolnaveste WC-ul familia
Cum iti imbolnaveste WC-ul familia

„Pentru copiii mici acest nor este și mai periculos”

„Dacă veți citi articolul și veți privi scurta înregistrare video atașată de experții de la Universitatea Boulder din Colorado, veți observa cum un gest simplu este asociat cu un mare risc de îmbolnăvire. Atunci când tragem apa, la aceste toalete moderne, va lua naștere un nor de particule foarte fine, invizibile cu ochiul liber. Cercetătorii americani au dovedit, cu ajutorul unor lasere de mare energie, cum apare acest nor de aerosoli, imediat după ce tragem apa.

Pentru copiii mici acest nor este și mai periculos deoarece concentrația maximă de aerosoli (ce pot căra viruși gripali sau SARS-CoV-2 sau alte virusuri cu manifestare digestivă, cum este norovirusul) apare imediat, la o înălțime mică, în vecinătatea toaletei. Soluțiile?

Cea mai simplă ar fi să lăsăm capacul de la vasul de WC înainte de a trage apa. Apoi lămpile de ultraviolete și aerisirea frecventă a camerelor de toaletă. Și nu în ultimul rând spălatul pe mâini după ce am fost la toaletă”, explică medicul Mihai Craiu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...