Cum îți ferești casa de hoți când ești plecat în vacanță. Trucul care îi va descuraja pe infractori

Ana Anitoiu 16.06.2022, 14:24
Cum îți ferești casa de hoți când ești plecat în vacanță. Trucul care îi va descuraja pe infractori

Dacă te pregătești să pleci în vacanță, trebuie să știi cum să îți ferești casa de hoți. Altfel, este posibil ca toate amintirile frumoase, odihna și distracția să se transforme, la întoarcere, în părere de rău. Un truc îi va descuraja pe infractorii care ți-ar putea sparge locuința.

Cum îți poți feri casa de hoți pentru perioada în care ești în vacanță

Rezultatele unor studii au arătat că cele mai multe spargeri durează între 90 de secunde și 12 minute și au loc între orele 10:00 și 15:00. Astfel, rezultă că hoții aleg de obicei ținte ușoare. De exemplu, o fereastră uitată deschisă i-ar putea inspira să dea o lovitură.

Un truc îți poate da mai multă siguranță atunci când îți părăsești locuința ca să pleci în vacanță. Mai exact, poți instala un întrerupător de lumină cu temporizator, pe care să îl activezi pentru câteva ore în nopțile în care pleci de acasă. În acest fel, hoții ar putea fi păcăliți că, de fapt, este cineva în locuință, și ar fi descurajați să intre.

Cum iti feresti casa de hoti cand esti plecat in vacanta
Unele trucuri te pot ajuta sa iti feresti casa de hoti cand esti in vacanta. Foto: unsplash.com

Alte trucuri prin care îi poți ține la distanță pe hoți

Acesta nu este singurul truc ce poate funcționa. O altă recomandare este să nu anunți pe rețelele sociale că pleci în vacanță și să nu publici imagini și mesaje în timpul călătoriei ce să-i lase pe eventualii hoți să înțeleagă că locuința ta este o țintă ușoară.

Alt truc util este să lași la îndemână o cheie de rezervă falsă, la intrarea în casă. De exemplu, sub covorașul de la ușă ori sub vreo piatră din grădină. În acest fel, hoții vor fi păcăliți și odată ce vor încerca acea cheie și vor realiza că nu funcționează, se vor speria că ar putea să cadă într-o capcană și vor fugi.

De asemenea, este indicat ca înainte de a pleca de acasă către destinația de vacanță să îți iei unele măsuri de precauție în privința obiectelor de valoare. Cel mai bine este să le găsești ascunzători cât mai sigure în casă și în niciun caz să nu le lași la vedere.

Totuși, cel mai bine este să îți instalezi în locuință un sistem de alarmă monitorizat de o echipă de securitate ce poate și are obligația să acționeze imediat, atunci când este nevoie.

Urmăriți Impact.ro și pe