Cum îți cureți toată casa folosind bicarbonat de sodiu. Soluțiile la care nici nu te gândeai

Diana Radu 08.04.2020, 19:26
Cum îți cureți toată casa folosind bicarbonat de sodiu. Soluțiile la care nici nu te gândeai

Bicarbonatul de sodiu poate înlocui cu ușurință produsele de curățare pe bază de substanțe chimice, dar și balsamul de rufe. În plus, are un preț mult mai mic și promite efecte uimitoare. Iată cum îți curăța casa cu ajutorul bicarbonatului de sodiu!

Întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu în curățenia casei

Elimină mirosurile neplăcute. Bicarbonatul de sodiu are capacități antiseptice, ceea ce înseamnă că absoarbe mirosurile neplăcute. Așadar, puteți pune acest ingredient într-un săculeț în dulap sau într-un recipient ăn frigider, iar mirosurile urâte nu vor mai fi o problemă.

Desfundă țevile. Majoritatea produselor care se găsesc pe piață pentru desfundarea țevilor sunt periculoase pentru sănătatea noastră, însă bicarbonatul este un ingredient natural care nu este dăunător pentru noi. Așadar, îl poți folosi cu încredere ca alternativă. Tot ce trebuie să face este să adaugi bicarbonat în scurgere și puțin oțet. Soluția se lasă 15 minute să acționeze, după care se clătește cu apă caldă.

bicarbonat de sodiu, curatenie, casa
Întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu în curățenia casei

Curăță jucăriile. Jucăriile de pluș sunt „gazda” a nenumărate bacterii și viruși, de aceea este bine să le speli cât mai des. O soluție excelentă pentru curățarea acestora este bicarbonatul de sodiu. Pune într-un lighean cu apă călduță 4 linguri de bicarbonat și lasă jucăriile la înmuiat 15 minute după care clătește-le și pune-le la uscat.

Înlocuiște balsamul de rufe. Bicarbonatul de sodiu în loc de balsam de rufe este recomndat mai ales în cazul persoanle cu piele sensibilă sau a celor care suferă de alergii. Bicarbonatul se adaugă în recipientul de la mașina de spălat destinat balsamului.

Curăță covoarele. Pentru a avea din nou covoare curate tot ce trebuie să faci este să adaugi o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe covor. Soluția se lasă peste noapte să acționeze, iar a doua zi se aspiră. În cazul în care pe covor există pete, puteți veni cu o perie și să frecați suprafețele dorite.

Curăță podelele. Scapă de urmele de mizerie de pe podelele rezistente la apă (gresie, linoleu etc.) cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Adaugă într-o găleată cu apă călduță 1/2 de cană de bicarbonat de sodiu. Șterge apoi cu mopul. Podelele vor străluci de curățenie și nu vei avea parte de zgârieturi, bicarbonatul fiind un abraziv blând. Nu folosi pe suprafețe lăcuite.

Urmăriți Impact.ro și pe