Trucuri pentru a folosi bicarbonatul de sodiu pe post de detergent, în baie și bucătărie. Ce trebuie să știi

Redacția IMPACT 05.04.2020, 14:26
Trucuri pentru a folosi bicarbonatul de sodiu pe post de detergent, în baie și bucătărie. Ce trebuie să știi

Perioada de izolare în care stau românii acum, în casele lor, îi poate determina pe unii să se gândească să facă mai multă curățenie decât înainte, pentru a ține departe microbii și bacteriile.

O baie curată cu bicarbonat de sodiu

Pe perioada acestei pandemiei, românii dau năvală foarte ușor în magazine și mulți din ei cumpără masiv produse de curățenie în această perioadă, ba chiar mai multe decât le trebuie poate. Probabil te-ai lovit de situația în care ai mers la supermarket pentru a cumpăra produse de curățenie și nu ți-au ieșit decât rafturile goale. Ei bine, în această situație, e bine de știut că există o alternativă. Ba chiar una mai ieftină și anume bicarbonatul de sodiu.

Acest ingredient minune din gospodărie poate fi folosit și în baie pentru a spăla cada, chiuveta, gresia și faianța. Se aplică ingredientul pe un burete umed și se freacă bine suprafețele murdare, care vor deveni imediat strălucitoare.

O altă metodă prin care poți curăța cada este să o umpli cu apă fierbinte și să adaugi trei litri de oțet și 4 plicuri de bicarbonat de sodiu. Soluția se lasă să acționeze în jur de 3-4 ore, după care se scoate dopul de la cadă și se vine cu un burete înumiat în detergent de vase. Astfel, cada ta își va recăpăta din culoare de altădată.

Bicarbonatul de sodiu, aliatul împotriva grăsimii

Dacă lucrezi de acasă în această perioadă, vasele pe care le lași în chiuvetă pot fi un adevărat calvar, mai ales pentru că nu timp să le speli imediat sau, de cele mai multe ori, poate nici dispoziția necesară. Însă, pentru a distruge în mod eficient grăsimea de pe ele, poți folosi un mic truc, prin intermediul unei soluții pe bază de bicarbonat de sodiu.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi două linguri din acest ingredient și puțin detergent în apa cu care speli vasele, iar grăsimea de pe tigăi și farfurii va dispărea ca prin minune.

Firește, pentru a nu dezinforma, vă reamintim că bicarbonatul nu are rol de dezinfectant, însă contribuie foarte eficient la eliminarea mai multor pete din gospodărie.

Urmăriți Impact.ro și pe