Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în curățenia de Paște. 5 întrebuințări nebănuite

Diana Radu 06.04.2020, 13:07
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în curățenia de Paște. 5 întrebuințări nebănuite

Bicarbonatul de sodiu nu ar trebui să lipsească din casa niciunei gospodine, mai ales în preajma marilor sărbători, cum este Paștele. Cu ajutorul acestui ingredient, care nu conține produse chimice îți poți face casa să strălucească de la un cap la celelalt.

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în curățenia de Paște

Bicarbonatul de sodiu curăță cada. Pentru a scăpa de petele de pe cadă tot ce trebuie să faci este să presari bicarbonat de sodiu în cadă și să-l umezești cu puțină apă, după care să-l lași să acționeze 10-15 minute. După ce timpul a expirat se vine cu un burete abraziv și se freacă bine cada, iar la final se clătește cu apă. De asemenea, poți folosi bicarbanotaul și pentru curățarea chiuvetei și a fainței din baie.

Bicabonatul de sodiu face podelele să lustruiască. Pentru a curăța podelele aveți nevoie de o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu pe care o veți dizolva într-o găleată cu apă caldă. În soluția obținută se înmoaie mopul sau un burete și se freacă suprafața dorită. În cazul în care unele pete nu vor să dispară, puteți amesteca soluția și cu puțin suc de lămâie și să mai insistați.

bicarbonat de sodiu, curatenie de paste, 5 intrebuintari
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în curățenia de Paște

Bicarbonatul de sodiu elimină petele de grăsime de pe cuptor. În următoarea perioadă probabibil toate gospodinele vor folosi foarte mult aragazul. Așa că pentru a scăpa rapid și eficient de pete tot ce trebuie să faceți este să presărați din abundență bicarbonat de sodiu peste suprafețele cuptorului. Ulterior, se stropește cu apă și se lasă să acționeze peste noapte. Resturile rămase se curăță a doua zi cu o lavetă după care se clătește cu apă.

Bicarbonatul elimină murdăria din covoare. Pentru a curăța covoarele din locuință aveți nevoie de: o lingură bicarbonat de sodiu, un sfert de pahar de oteț alb și o lingură de detergent de haine. După ce ați amestecat toate ingrediente, puneți soluția obținută într-un pulverizator. Apoi pulverizați produsul direct pe covor și lăsați să acționeze timp de 3 – 4 minute, după care frecați covorul cu o perie. La final țtergeți covorul cu o cârpă umedă și curată.

Bicarbonatul de sodiu elimină petele de grăsime din bucătărie. În acest sens aveți nevoie de: pastă din bicarbonat de sodiu, sare și săpun lichid de vase. Soluția obținută se aplică pe petele de grăsime și se lasă să acționeze timp de cinci minute după care se freacă cu un burete abrazis și ulterior se clătește cu apă curată.

Urmăriți Impact.ro și pe