Cum își îngrijește Mihai Albu mama. Femeia are 94 de ani. Refuză să o ducă la cămin (Exclusiv)

Ioana Bucur 05.01.2022, 07:59
Cum își îngrijește Mihai Albu mama. Femeia are 94 de ani. Refuză să o ducă la cămin (Exclusiv)

Reporterii redacției Playtech-Impact.ro au aflat cum își îngrijește Mihai Albu mama și care este motivul pentru care refuză să o ducă la azil pe femeia în vârstă de 94 de ani. Celebrul designer are o relație specială cu cea care i-a dat viață. După divorțul cu scandal de acum aproape nouă ani, el a ales să locuiască în același apartament cu aceasta.

„Mama m-a ajutat și m-a îngrijit toată viața”

În timp ce mulți vârstnici din România ajung să își petreacă ultimii ani în azile, unde pot beneficia de ajutor permanent, Mihai Albu nici nu vrea să audă de o asemenea soartă pentru mama sa. Celebrul designer crede că de părinți trebuie să ai grijă până în ultima lor clipă de viață.

„Mama m-a ajutat și m-a îngrijit toată viața, acum e rândul meu. Cum s-o duc la un cămin de bătrâni? Nu există așa ceva. Va rămâne alături de mine, în casa mea, până la sfârșit.

Are și acum mintea lucidă, doar cu corpul e mai greu, după operațiile la șold. Se deplasează prin casă, cu ajutorul unui cadru pe roți”, ne-a declarat Mihai Albu, în exclusivitate pentru playtech.ro.

Iar rolurile chiar par să se fi inversat. De dragul mamei sale, Zinaida, Mihal Albu a învățat să gătească, „profesori” fiindu-i internetul și câteva prietene.

„Îi gătesc mamei ciorbițe, tocăniță de cartofi, dar și șnitele. Am învățat să prepar și găluște. Mama va împlini 94 de ani, luna viitoare. A fost o femeie sociabilă, a avut zeci de prietene, păstrase legătura chiar și cu colegele din liceu.

În timp, însă, multe dintre ele au murit, au mai rămas doar 3-4, la această vârstă. Zinaida a absolvit ASE-ul din București, a și lucrat în importanta instituție de învățământ. A fost una dintre cele mai frumoase studente”, a mai spus designerul.

Cum își îngrijește Mihai Albu mama
Mihai Albu

Mihai Albu a rămas fără tată când avea 16 ani

Mihai Albu a rămas orfan de tată la doar 16 ani. Mama lui a preluat de atunci toate treburile casei, ocupându-se foarte serios și de viitorul profesional al unicului ei fiu:

„Ea mi-a plătit meditațiile pentru a deveni student la Arhitectură, unde se intra extrem de greu. M-a sprijinit financiar, în anii studenției, m-a ținut în facultate. Tata a murit când aveam 16 ani, iar de atunci eu am fost principala prioritate a mamei.

Acum e rândul meu să am grijă de ea, să o duc la doctori, să îi cumpăr medicamente, haine. În plus, ne consultăm în treburile casei, un sfat înțelept găsești mereu la ea.

Mama și-ar dori să-mi refac viața sentimentală, ca orice mamă, dar vom vedea ce o mai fi, nu mă grăbesc. Cu Iulia, fosta soție, mama nu mai vorbește nici la telefon, au o relație rece”, ni s-a mai confesat Mihai Albu, în exclusivitate pentru aceeași sursă.

Mihai Albu se topește de dorul fiicei lui, Mikaela, care, de Sărbători, a petrecut alături de mama ei, Iulia Albu, conform programului de vizită: „Un an e la mine, anul trecut a fost, anul următor petrece cu mama ei. Mi-e dor, a fost casa goală fără ea!”, a mai mărturisit designerul, în exclusivitate pentru playtech.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...