EXCLUSIV

Cum își alină văduva lui Victor Socaciu durerea pierderii soțului. Omagiul pe care Brândușa plănuiește să îl aducă artistului, la un an de la moartea sa. „Nu e deloc simplu să fac asta”. EXCLUSIV

Brândușa Simion Socaciu, a patra și ultima soție a îndrăgitului cantautor Victor Socaciu nu s-a obișnuit încă cu dispariția acestuia nici măcar la un an după moartea sa. Ea a vorbit pentru IMPACT.RO despre plecarea neașteptată a acestuia și despre cât de greu îi este încă să se împace cu trista realitate.

„A fost cel mai greu an din viața mea! Cel mai pustiu! Vorbele nu pot descrie de fapt realitatea sau, dacă o fac, acoperă doar parțial ceea ce trăiește unul sau altul!”, a declarat Brândușa Socaciu pentru IMPACT.RO.

„Prietenii lui Victor nu l-au uitat!”

Ea spune că dacă a existat și o parte care a reușit să-i mai îndepărteze gândurile de la moartea soțului ei e faptul că prietenii săi nu l-au uitat.

„Victor nu a fost uitat de prietenii lui cei mai buni, cei apropiați. Și includ aici și pe cei cunoscuți de marele public, dar și pe cei pe care lumea nu i-a cunoscut și probabil nu-i va cunoaște niciodată. Cei mai mulți dintre ei au fost alături de mine și asta mi-a mai alintat durerea!”, susține văduva lui Victor Socaciu.

Cum își alină văduva lui Victor Socaciu durerea pierderii soțului său
Brândușa și Victor Socaciu

De asemenea, au mișcat-o și unele mici gesturi ale unor autorități locale, cum ar fi cele din Brașov, care au decis spre finele anului să-i confere fostului ei soț calitatea de cetățean de onoare, post-mortem. Gestul nu e chiar întâmplător, întrucât Victor Socaciu ar fi împlinit la jumătatea lunii ianuarie a anului viitor 70 de ani, fiind originar de loc din orașul Stalin, actualul Brașov.

La rândul lor și autoritățile din Reghin l-au omagiat anul acesta pe marele dispărut. Pe de altă parte, orașul a organizat și un fel de gală muzicală în memoria celui ce a fost Victor Socaciu. De asemenea, și Bucureștiul a organizat la începutul acestei luni un moment aniversar Victor Socaciu, la Palatul Național al Copiilor, la care au fost prezenți 700 de fani ai muzicii celui dispărut.

Vrea să ducă mai departe tradiția Festivalului „Om Bun”

Însă dorința cea mai mare a Brândușei Socaciu e să ducă mai departe tradiția celui mai mare festival de muzică folk din România, „Om Bun”, al cărui suflet în ultimele decenii a fost chiar Victor Socaciu.

„Nu e deloc simplu să fac asta! Trei zile de festival, cu aducerea celor mai mari nume ale genului sub același acoperiș, cu identificarea de sponsori și cu premierea celor mai merituoși. E foarte dificilă întreprinderea asta, dar îmi propun să încerc s-o ducem mai departe, poate chiar de la anul. Și vreau să readuc festivalul la București, fiindcă acolo e casa lui. Doar pe perioada pandemiei Victor a dus festivalul la Breaza, întrucât condițiile erau mai propice, dar altfel istoria festivalului e legată de Capitală, fără doar și poate!”, a mai spus aceeași Brândușa Socaciu.

Văduva artistului nu ezită să afirme că va cere și ajutorul numeroșilor prieteni ai fostului ei soț.  Anul acesta, prietenii acestuia au organizat o a doua ediție a festivalului „Om Bun” tot la Breaza, o ediție „in memoriam Victor Socaciu”.

I-a fost mai întâi impresară, apoi soție

Brândușa Socaciu a fost mai întâi impresara lui Victor Socaciu, dar din 2016 ei au format un cuplu, până la 27 decembrie 2021, când moartea i-a separat. El și-a petrecut ultima lună din viață mai mult internat, având câteva probleme de sănătate, inclusiv cu plămânii, afectați după ce contactase COVID-19, dar luptându-se și cu o puternică infecție nosocomială.

Expl. foto: Brândușa Simion Socaciu i-a stat alături marelui dispărut până în ultima sa clipă

Urmăriți Impact.ro și pe