Cum încearcă să fenteze legea românii care intră în țară. Au fost prinși cu acte false pentru a evita carantina

Elena Avramescu 06.01.2022, 14:49
Cum încearcă să fenteze legea românii care intră în țară. Au fost prinși cu acte false pentru a evita carantina

Doi cetăţeni români, care au încercat să evite instituirea măsurii de carantinare au fost depistați de poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Săcueni. Se pare că bărbații au prezentat la control, pe lângă documentele de călătorie, adeverinţe de muncă specifice lucrătorilor transfrontalieri, care erau false.

Cum încearcă să fenteze legea românii care intră în țară

Adeverințele cu pricina au fost descoperite în cursul zilei de miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Săcueni, acolo unde s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, doi cetăţeni români, bărbaţi, domiciliaţi pe raza judeţului Bihor.

Înafară de documentele de călătorie, cetățenii au fost nevoiți să prezinte, pentru a fi exceptați de la măsura carantinării, de mai multe adeverinţe simplificate de muncă emise de angajatori din Ungaria, specifice lucrătorilor transfrontalieri.

Politia de frontiera
Politia de frontiera

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun, găsim menționat în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, Laura Bondar.

În acest sens, verificările efectuate de poliţiştii de frontieră au demonstrat faptul că documentele în cauză nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, prin urmare sunt false. De aceea s-a mai constatat faptul că persoanele se întorceau de pe teritoriul Ungariei, neavând calitatea de lucrători transfrontalieri întrucât nu şi-au desfăşurat activitatea în zona de frontieră.

Urmăriți Impact.ro și pe