Acțiune comună a României și Ungariei. Descinderi la Vama Borș într-un caz de corupție. Sunt vizați mai mulți polițiști de frontieră

Elena Avramescu 07.12.2021, 10:30
Acțiune comună a României și Ungariei. Descinderi la Vama Borș într-un caz de corupție. Sunt vizați mai mulți polițiști de frontieră

Mai mule percheziții au avut loc în această dimineață la Vama Borș, fiind vizat un caz de corupție, unde ar fi fost implicați mai mulți polițiști de frontieră. În plus, la această acțiune participă atât oamenii legii din România, dar și cei din Ungaria. Se pare că poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie, coordonaţi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au descins în această dimineață la Vama Borș în jurul orei 05.00, acţiunea fiind declanşată într-un dosar de corupţie.

Descinderi la Vama Borș într-un caz de corupție

Percheziţiile au fost făcute în clădiri administrative din PTF Borş, chiar pe arterele destinate controlului de frontieră, pe sensul de intrare dar şi pe cel de ieşire din ţară, potrivit informațiilor furnizate de ebihoreanul.ro.

În plus, punctul de intrare în ţară a fost blocat complet marți dimineață pentru mai mult timp atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire din ţară, astfel că vehiculele au fost dirijate spre Punctul de trecere a frontierei Borş ll. Prin urmare, în zona Borș I s-au format cozi de mașini.

Descinderi la Vama Bors intr-un caz de coruptie
Descinderi la Vama Bors intr-un caz de coruptie

Se pare că acţiunea ar fi una comună, fiind desfăşurată atât de autorităţile judiciare române, cât şi de cele din Ungaria, vizând fapte de corupţie comise în legătură cu înlesnirea intrării în spaţiul Schengen a mai multor cetăţeni care nu îndeplinesc condiţiile pentru acest lucru. Aceste fapte ar fi fost comise în perioada 2020 – 2021.

Pe lângă asta, urmează să fie puse în aplicare un număr de 6 mandate de aducere, persoanele urmând să fie conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru audieri.

La această acţiune comună participă un număr de 100 de poliţişti DGA, precum și mai multe echipaje de jandarmi.

Urmăriți Impact.ro și pe