Cum încearcă Liviu Dragnea să iasă din închisoare. Ce se întâmplă ACUM cu fostul lider PSD

Diana Radu 18.02.2020, 13:04
Cum încearcă Liviu Dragnea să iasă din închisoare. Ce se întâmplă ACUM cu fostul lider PSD

Liviu Dragnea a ajuns marți în fața judecătorilor de la Tribunalul București, după ce a cerut eliberarea din arest. Motivul invocat de avocații fostului lider PSD este faptul că acesta a fost condamnat de un complet de trei judecători de la Curtea Supremă, care a fost constituit ilegal. Drept urmare, Dragnea vrea să fie eliberat imediat, iar dosarul său să fie rejudecat de un complet specializat în cauze de corupție.

Liviu Dragnea, cere din nou eliberarea din închisoare

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea a fost adus de la Penitenciarul Rahova, acolo unde își execută pedeapsa, la Tribunalul București pentru a se judeca dacă a fost închis ilegal, așa cum susține acesta.

În cadrul celei de a șasea ședință de la Tribunalul București, magistrații de la Tribunalul București și-au declinat competența și au spus că solicitarea fostului lider va fi judecată de Înalta Curte de Casație și Justiție. Avocații lui Dragnea, Flavia Teodosiu și Liviu Popescu, nu au fost încântați de această decizie și susțin că nu poate fi admisă, deoarece cererea face referire exclusiv la starea de arest a fostului președinte PSD.

”Cererea nu este o cale de atac, nici ordinară nici extraordinară. Nu ne referim la deciziile Înaltei Curți. Procesul este despre detenția dl Liviu Dragnea, pe care noi o considerăm nelegală în baza deciziei CCR (privind abuzul în serviciu – n.red.). Noi solicităm respungerea excepției ridicate din oficiu”, a spus avocata lui Liviu Dragnea.

liviu dragnea, cerere de eliberare, tribunalul bucuresti
Liviu Dragnea, cere din nou eliberarea din închisoare

Și Liviu Dragnea s-a arătat vizibil deranjat de acestă decizie și a afirmat, în sala de judecată, că cererea sa este amânată din varate motive și că se va ajunge să își termine mandatul de executare până se va lua o decizie.

”Când ajunge să se judece această cerere îmi termin mandatul. După o cerere de abţinere aprobată, o cerere de recuzare respinsă, Tribunalul putea trimite la altă instanţă dosarul”, a declarat Liviu Dragnea în fața magistraților.

De asemenea, Înalta Curte de Casație și Justiție a mai respins pe data de 30 ianuarie o contestaţie la executare formulată de fostul lider social-democrat Liviu Dragnea împotriva condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv cu executare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, pe 27 mai 2019. El are de executat o pedeapsă de 3 ani și 6 luni, însă, ar putea fi eliberat mai devreme din penitenciar, în cazul în care va îndeplini anumite condiții.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe