Cum încălzeşti casa fără căldura de la calorifere. Trucul care te costă doar câţiva lei pe zi

Badea Violeta 11.11.2021, 11:49
Cum încălzeşti casa fără căldura de la calorifere. Trucul care te costă doar câţiva lei pe zi

Iarna pare că și-a intrat în drepturi, iar românii sunt îngroziți de facturile pe care vor trebui să le achite. Și tu ești speriat de costurile ridicate ale gazelor și curentului electric? Ei bine, atunci iată un truc care te ajută să-ți încălzești camera cu doar câţiva lei pe zi.

Cum îți încălzești camera cu doar câțiva lei pe zi

Ai auzit că gazele s-au scumpit și vei plăti taxe mai mari la întreținere? Ei bine, noi îți sărim în ajutor și îți dezvăluim un truc care te va ajuta să-ți încălzeşti casa fără căldura de la calorifere. Cu singuranță, această soluție alternativă îți va asigura confortul termic în locuință mai ales în zilele foarte geroase.

Ideea îi aparține lui Dylan Winter. Acesta a publicat un clip pe canalul său de Youtube și a explicat modul în care funcționează instalația de încălzit bazată doar pe lumânări și ghivece de flori. Pare incredibil, nu-i așa? Ei bine, trucul se realizează în felul următor.

Ia o tavă metalică de cozonaci, doua ghivece de ceramică de mărimi diferite şi lumanari-pastilă. Pe tavă de metal așază câteva lumânări, iar deasupra pune un ghiveci mic. Acoperă gaura de scurgere a ghiveciului, iar deasupra mai pune altul mai mare.

Potrivit lui Dylan Winter, lumânările încălzesc aerul dintre cele două ghivece, dar și întreaga cameră. De asemenea, el a mai precizat că pentru o încăpere obișnuită ai nevoie de doar patru lumânări dimineaţă şi patru seara. Menționăm că acestea trebuie supravegheate, fiindcă există pericolul izbucnirii unui incendiu.

Cum incalzesti casa cu doar cativa lei pe zi

Cum încălzești o cameră mai mare

În cazul în care vrei să încălzești o cameră mai mare există un truc genial. Ai nevoie de doar trei ghivece din ceramică și lumânări. Pare uimitor, dar poți realiza o mini-sobă de teracotă. Iată ce trebuie să faci.

Mai întâi se ia o farfurie plată în care se așează cele trei lumânări tip candelă. Ulterior, acestea se aprind. Deasupra farfuriei se pune un grătar metalic.

Peste grătar se așează un ghiveci de flori din ceramică. Acesta trebuie pus cu gura în jos, fiindcă trebuie să stea deasupra lumânărilor. Peste acestea se pune un alt ghiveci ceramic, dar de data aceasta unul de dimensiune mai mare.

Deasupra acestuia se mai așează și al treilea vas ceramic, al cărui orificiu se acoperă cu o monedă. Potrivit celor care au încercat metoda, camera se va încălzi în aproximativ două ore.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...