Cum îl umilește Gigi Becali pe Bogdan Vintilă. Ce salariu i-a propus antrenorului de la FCSB

Marian Cărăvan 10.06.2020, 10:56

De fiecare dată când este chestionat în privința lui Bogdan Vintilă, Gigi Becali își arată atașamentul față de antrenorul vicecampioanei, ba, mai mult, îi garantează, cel puțin la nivel declarativ, un contract pe viață la FCSB.

Ce salariu are Bogdan Vintilă la FCSB

Cu toate că se arată total deschis față de o colaborare pe termen lung cu Bogdan Vintilă, pe care nu l-ar da la o parte nici pentru Laurențiu Reghecampf, Gigi Becali nu este darnic atunci când vin e vorba despre retribuția antrenorului. Finanțatorul FCSB nu a băgat mâna adânc în buzunar, așa cum a făcut-o pentru alții, iar salariul oferit actualului tehnician al roș-albaștrilor este mult sub nivelul celorlalți antrenori din Liga 1. Practic, cu cei 5.000 de euro lunar, Bogdan Argeș Vintilă este cel mai prost plătit antrenor din Liga 1.

Doar o calificare în grupele Europa League i-ar putea aduce bani mai mulți antrenorului. Astfel, dacă o va califica pe FCSB, Vintilă ar putea încasa o primă de 60.000 de euro, echivalentul salariului său pe un an. Deși finanțatorul FCSB declară sus și tare că Bogdan Vintilă poate sta la FCSB cât vrea el, contractul oferit pare să fie în contradicție cu declarațiile de prin emisiunile tv. Cum lui Vintilă îi expira contractul pe 30 iunie, era necesară o prelungire a acestuia, pentru a putea sta pe bancă pe toată durata play-off-ului, care va depăși ca durată luna iunie. Surpriză, noul contract e doar de 12 luni și pe aceeași sumă: 5.000 de euro, informează GSP.

Bani puțini, post garantat

Fostul portar Bogdan Vintilă a prost plătit în comparație cu Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, cu care FCSB se va confrunta în prima etapă de la reluarea Ligii 1. „Bursucul” îl umilește total pe antrenorul vicecampioanei la capitolul câștiguri, având un salariu de opt ori mai mare. Chiar dacă nu-i oferă un salariu pe măsura unei echipe care se bate la titlu și, implicit, la prezența în cupele europene, Gigi Becali îi garantează postul de antrenor lui Bogdan Vintilă.

„Vintilă rămâne la FCSB chiar dacă nu câștig campionatul, chiar dacă retrogradez! Eu nu-l dau afară! Trebuie să facă doar ceea ce a făcut și până acum: rugăciune și biserică. Pe mine biserica mă interesează, nu contează ce știe să facă el ca antrenor. Se duce la rugăciune? Atunci e frate cu mine! O să vedeți voi ce reguli va face Dumnezeu în play-off ca să luăm noi titlul! Până acum nu câștigam campionatul din cauza păcatelor mele. Dar l-am adus pe Alexandru Tudor, care e de zece ori mai bisericos decât sunt eu, și-l am și pe MM Stoica. MM a luat-o și el pe drumul credinței”, a spus Gigi Becali la Digi Sport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI