Cum i-a cucerit Ianis Hagi pe jurnaliștii din Scoția. „Așa ceva se vede rar pe la noi”

Marian Cărăvan 29.05.2020, 15:45

Ianis Hagi trăiește momente de vis în Scoția, acolo unde a jucat în prima parte a anului. I-a cucerit pe fanii lui Rangers, iar jurnaliștii îl apreciază pe internaționalul român. Presa din Scoția alocă spații importante transferului lui Hagi jr. pe Ibrox Park.

Ianis Hagi i-a cucerit pe jurnaliștii din Scoția

Lui Ianis Hagi i s-a deschis drumul spre marea perfomanță. Un idol printre fanii lui Rangers și un subiect pentru presa scoțiană, Ianis Hagi e pe buzele tuturor în aceste zile. Jurnaliștii scoțieni consideră transferul acestuia la Rangers drept o mare lovitură.

„Rangers are acum în lot un talent precoce, care va aduce creativitate şi soluţii imprevizibile, plus o tehnică incredibilă cu ambele picioare, fapt mai rar întâlnit în fotbalul scoţian”, scrie The Scotsman.

Pe de altă parte, Daily Record a publicat un interviu cu Dieter van Tornhout, în prezent antrenor secund la Mechelen şi fost atacant la Kilmarnock. Belgianul crede că Ianis Hagi va deveni o legendă la Rangers.

„Imaginaţi-vă că meciul decisiv al sezonului viitor ar fi derby-ul Old Firm cu Rangers şi Celtic la egalitate de puncte în frunte, iar Hagi aduce victoria echipei sale din lovitură liberă în ultimul minut! Eu cred că Hagi va fi un succes teribil! Are calităţi uluitoare şi aş vrea să-l cunosc pe cel care ştie ce picior e mai bun la Ianis, stângul sau dreptul”, a spus tehnicianul belgian.

Reacția amuzantă a unui adversar din campionat

Transferul lui Ianis Hagi la Rangers produce o oarecare îngrijorare printre adversarii din campionatul Scoției. Cotidianul The Scotsman a publicat reacţia amuzantă a unui adversar de la Livingston FC, Marvin Bartley, unul din cei mai buni închizători din campionatul Scoţiei, când a aflat că Ianis Hagi va continua la Rangers: „Nu e ştirea pe care vrei să o afli când anul viitor vei face 34 de ani!”

Ianis Hagi și-a văzut visul împlinit, în această perioadă oferind mai multe declarații prin care își exprima dorința de a rămâne în continuare pe Ibrox Park. Are fanii la picioare, l-a convins și pe managerul Steven Gerrard de calitățile sale și astfel oficialii lui Rangers nu au mai stat pe gânduri și au activat clauza de cumpărare definitivă de la Genk. Belgienii l-au vândut mai repede decât se așteptau, chiar dacă nu pe suma de 5 milioane de euro cât ar fi vrut inițial.

Ianis Hagi, 21 de ani, a marcat 3 goluri și a oferit două pase decisive în cele 12 meciuri jucate pentru Rangers în acest an.

Urmăriți Impact.ro și pe