Cum a fost convins Ianis Hagi să semneze cu ajutorul lui Pique. Dezvăluiri în premieră ale românului

Marian Cărăvan 29.05.2020, 11:25

Internaționalul român Ianis Hagi a fost pus în fața unei dileme: să semneze sau nu? Surprinzător, Gerard Pique, fundașul Barcelonei, l-a determinat pe Ianis Hagi să ia decizia.

Ianis Hagi face dezvăluiri în premieră. Cum a fost convins să semneze cu ajutorul lui Pique

Ianis Hagi a impresionat în acest an la Glasgow Rangers, drept dovadă că oficialii clubului scoțian au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-l opri pe internaționalul român pe Ibrox Park. Astfel, a fost oficializat transferul definitiv al lui Hagi jr. de la Genk la Rangers, o tranzacție în urma căreia în contul celor de la Viitorul Constanța a intrat o sumă deloc de neglijat pentru fotbalul autohton, aproximativ 700.000 de euro, după cum susține președintele grupării dobrogene, Gică Popescu.

Înainte de a ajunge la Rangers, Ianis Hagi a trebuit să facă o alegere importantă. Ca orice fotbalist care vrea să ajungă la echipe de top, are nevoie de un impresar, care să-l promoveze și să-i găsească locul potrivit. Pietro Chiodi este omul pe care Ianis s-a bazat până nu demult, el fiind cel ce a intermediat transferurile la Fiorentina și Genk. De curând, însă, Ianis Hagi a făcut o schimbare importantă la acest capitol, iar acum este reprezentat de o puternică firmă de impresariat, care are sub contracte mai multe vedete din fotbalul internațional, de la Barcelona, Chelsea, PSG sau Real Madrid. Nume grele, iar Ianis se putea alătura acestora, sub umbrela AC Talent. Și deși a fost sceptic la început, a semnat după ce a parcurs lista cu numele sonore reprezentate de agenții de la AC Talent.

„Au luat legătura prima dată cu tatăl meu, m-au căutat prin el. Sincer, nu voiam să semnez. Mi-au spus că îi reprezintă pe Pique, pe Umtiti, pe Rakitic, Perez care e acum la Roma, jucători foarte buni care joacă la cel mai înalt nivel. Pe mai mult de doi ani nu poţi să semnezi, dar după aceea depinde de relaţia pe care o ai cu agentul”, a spus Ianis Hagi.

Ce condiție le-a pus Ianis Hagi celor de la AC Talent

Ianis Hagi își dorea foarte mult să rămână la Rangers, aceasta fiind prima sa opțiune, le-a transmis acest lucru și impresarilor de la AC Talent.

„Le-am transmis agenţilor mei că prima mea opţiune e Rangers, dacă ei mă vor şi au posibilitatea să mă cumpere. În acelaşi timp eram liniştit, pentru că dacă nu se va întâmpla cu siguranţă voi găsi o altă soluţie”, a mai spus Ianis Hagi pentru Telekom Sport.

Ianis Hagi a fost transferat între timp la Rangers, unde șia dorit și unde este iubit și de fanii de pe Ibrox Park. Internaționalul român este mulțumit de colaborarea cu AC Talent și a făsut recent mărturisiri în presa britanică.

„Am impresarii mei, de la AC Talent, care depun o muncă grea. Am încredere în ei. Viitorul meu este pe mâini bune datorită lor. Orice se va întâmpla, îmi doresc să fiu sănătos. Oricine mă întreabă ce vreau de la viitorul meu asta e singura dorință.

Știind ambițiile pe care le am și obiectivele pe care mi le-am trasat, sunt convins că le pot îndeplini doar dacă sunt sănătos. Oriunde voi juca, indiferent care este echipa sau competiția, vreau să fiu cel mai bun”, a spus Ianis Hagi, pentru Daily Mail.

Ianis Hagi a marcat 3 goluri și a oferit două pase decisive în cele 12 meciuri în tricoul lui Rangers la începutul acestui an.

Urmăriți Impact.ro și pe