Cum furau militarii și angajații ISU din containerele de pe Aeroportul Henri Coandă. Paguba e de 800.000 de euro

Andrei Cezar / 18.06.2020, 14:54

59 de persoane au fost duse la audieri în urma unor percheziții de amploare desfășurate în București și județele Ilfov și Prahova, după ce un grup mai mare de oameni, printre care angajați ai MApN și ISU, ar fi furat produse de lux din containerele aflate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Otopeni. Prejudiciul estimat se ridică la valoarea de aproape 1 milion de euro.

Cum furau militarii și angajații ISU din containerele de pe Aeroportul Henri Coandă

Joi diminieața, Poliția Capitalei a transmis că aproape 200 de polițiști au pus în aplicare 28 de mandeate de percheziție în București și județele Prahova și Ilfov într-un dosar instrumentat de Serviciul de Poliție Transporturi Aeriene Henri Coandă din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, în coordonarea Parchetului Militar București, potrivit Digi24.

Potrivit anchetatorilor, ar exista indicii potrivit cărora mai multe persoane ar fi furat, la sfârșitul anului 2019, ceasuri și bijuterii de lux, produse de marochinărie și cosmetice, dar și băuturi, din containerele ce se încărau la bordul aeronavelor de pe Aeropoertul Otopeni. Produsele vizate erau destinate comercializării în interiorul avioanelor.

În urma perchezițiilor 59 de persoane au fost duse la auderi la sediul Secției Regionale de Poliție Transporturi București. De la domiciliul acestora au fost ridicate mai multe bunuri și probe.

Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulți angajați ai unei societăți comerciale, ar fi sustras sau însușit produse alimentare, produse cosmetice, parfumuri, produse de marochinărie, bijuterii, ceasuri și alte produse destinate comercializării la bordul aeronavelor.

Bunurile în cauză ar fi fost comercializate de către alte persoane, care ar fi avut cunoștință despre proveniența ilicita a acestora“, transmite Poliției.

Printre persoanele bănuite că ar fi sustras ilegal astfel de bunuri se află angajați ai Ministerului Apărării, dar și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Cum furau militarii și angajații ISU din containerele de pe Aeroportul Henri Coandă. Paguba e de 800.000 de euro
Cum furau militarii și angajații ISU din containerele de pe Aeroportul Henri Coandă. Paguba e de 800.000 de euro

Prejudiciu de 800.000 de euro

Compania Națională Aeroporturi București si o firmă de catering care livrează produse alimentare în interiorul aeroportului au confirmat faptul că mai mulți angajați ai lor au fost ridicați de polițiști, transmit oamenii legii.

Printr-un comunicat, cele două companii mai sus menționate se delimitează de acțiunile angajaților lor și spun că ”au respectat toate reglementările și nu sunt responsabile pentru activitățile în care sunt implicați respectivii angajați.”

Întreg prejudiciul se ridică la suma de 800.000 de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI