Cum faci un cocktail cu fum și descoperi whisky-ul lui James Bond, Macallan

Alexandru Puiu 20.01.2022, 13:53
Cum faci un cocktail cu fum și descoperi whisky-ul lui James Bond, Macallan

Când vine vorba de arome interesante cu care te poți juca în mixologie, fumul este destul de sus pe lista posibilităților. Din acest motiv, ar fi bine să înveți cum faci un cocktail cu fum și descoperi Macallan, whisky-ul single malt omniprezent în James Bond.

Băuturile spirtoase joacă un rol foarte important în toate peliculele cu 007. Din acest motiv, când nu împușcă pe cineva sau se ia la trântă, Bond are un pahar în mână, aproape de fiecare dată. În ultimele decenii, băutura pentru care a optat atât el, cât și alte personaje principale, precum M, a fost The Macallan, un whisky single malt scoțian sau scotch din ținutul Highland.

Deși sticla din 1962 din imaginea de mai jos s-a vândut la licitație cu 460.000 de dolari pentru o cauză nobilă, după ce a fost semnată de Daniel Craig, Javier Bardem și Berenice Marlohe, The Macallan este disponibil într-o serie de iterații semnificativ mai accesibile. Dacă ești curios de o sticlă, poți accesa acest link. 

Sticla de Macallan 1962, semnată de Daniel Craig s-a vândut la licitație

Cum faci un cocktail cu single malt scotch și fum

Când vine vorba de The Macallan și aproape orice single malt whisky, consensul este că nu îl amesteci cu absolut nimic. Eventual, adaugi câteva picături de apă și cam atât. Cu toate acestea, există câteva rețete interesante pe care ar fi bine să le experimentezi, mai ales dacă ai în posesia sticle semnificativ mai accesibile decât cele de care s-a bucurat Daniel Craig în pielea lui James Bond.

Father Knows Best, din cartea The Aviary

50ml Single Malt Scotch – The Macallan

15ml Jagermeister

7,5ml Green Chartreuse

7,5ml Sirop de Root Beer (pentru sirop, amesteci 270 grame de root beer cu 130 grame de zahăr, până când se dizolvă tot zahărul)

Amesteci ingredientele cu gheață într-un pahar de mixat, strecori cocktailul într-un pahar afumat. Pentru decor poți folosi niște cireșe Maraschino de la Luxardo.

Pentru a afuma un cocktail, ai mai multe soluții. Există niște pistoale speciale de afumat de la Breville, dar acasă există o variantă și mai simplă. Pe o suprafață termoizolantă, precum folie de aluminiu sau o farfurie, pui câteva așchii din lemn de stejar, măr sau alt lemn netratat în vreun fel. Le aprinzi cu un chibrit sau o brichetă și în secunda doi pui paharul gol peste. Focul se va stinge imediat, iar fumul se va aduna în pahar. Așteaptă 10 secunde pentru a colecta suficient fum, întoarce paharul și pune-ți cocktailul în pahar. Nici măcar nu trebuie să fie vorba de un cocktail, îți poți turna un whisky sec, o tequila, mezcal sau altceva care se pretează în combinație cu fum.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe