Cum faci un cocktail New York Sour și înțelegi rolul vinului în mixologie

Alexandru Puiu 05.08.2021, 23:23
Cum faci un cocktail New York Sour și înțelegi rolul vinului în mixologie

Sunt multe preconcepții când vine vorba de cocktailuri, ingrediente pe care mulți nu le folosesc sau reguli care nu sunt ancorate în nimic, dar s-au propagat din gură în gură. Clasicul New York Sour spulberă unele dintre ele și îți deschide apetitul pentru vin în mixologie.

Sunt multe cocktailuri în lumea aceasta care m-au fascinat de-a lungul anilor, dar puține mi se par atât de atractive pentru o persoană care nu are niciun fel de legătură cu mixologia precum New York Sour. Acest cocktail clasic merge pe formatul tradițional de sour, pe care l-am mai explicat în trecut, dar îl duce la un complet alt nivel cu ajutorul unui ”guler” de vin roșu sec.

Nu știu dacă merită menționat pentru toată lumea, dar prefer să o fac. Nu folosi un vin prost în cocktailuri, cum nu este recomandabil nici să utilizezi un vin prost la gătit. Dacă nu este demn pentru a fi servit într-un pahar, nu merită să fie băut nici sub altă formă. Folosește un vin roșu sec de încredere, unul care îți place. Pune-ți un pic în cocktail și bucură-te de restul sticlei a doua zi sau după câteva ore.

Cum faci un cocktail clasic cu vin, New York Sour

După cum am menționat și mai sus, New York Sour este un Whiskey Sour cu un pic de vin roșu sec. Rețeta completă o vezi mai jos:

60ml Bourbon Whiskey – mie îmi place Wild Turkey Rare Breed

30ml suc de lămâie

20ml sirop de zahăr – pentru variație, poți folosi sirop de soc sau ghimbir

30ml albuș de ou – dacă nu-l poți măsura, folosește albușul unui ou proaspăt sau pasteurizat

Pune-le pe toate într-un shaker fără gheață. Scutură bine vreo 20 de secunde pentru emulsifiere. Adaugă gheață mare, scutură bine shakerul 10-15 secunde sau ”dă-i un shake”, după cum zic pasionații, strecoară conținutul într-o cupă generoasă sau într-un tumbler (pahar tradițional de whisky cu baza groasă).

Cu ajutorul unei lingurițe sprijinite pe marginea interioară a paharului, toarnă 10-15 mililitri de vin roșu sec. Bucură-te de efect. Nu amesteca băutura. Până la ultima gură, vei simți contrastul dintre vin și restul cocktailului pentru că nu se amestecă de la sine.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

alfa drink

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe