Cum faci un cocktail ”românesc”, o margarita cu leuștean un pic picantă

Alexandru Puiu 26.05.2022, 16:30
Cum faci un cocktail ”românesc”, o margarita cu leuștean un pic picantă

Când vine vorba de cocktailuri tradiționale românești, prea puține se pot lăuda cu această titulatură. Asta nu înseamnă însă că nu te poți apuca, în orice moment, să creezi variații cu ingrediente autohtone pe baza unor creații tradiționale ”de la ei”, cum este Margarita.

Puține cocktailuri sunt la fel de populare la nivel global precum clasica Margarita. Deși este departe de a fi un cocktail complet original, fiind de fapt o variație de Daisy, de aici și numele floral, diferența majoră constă în faptul că una dintre băuturile naționale din Mexic folosește Tequila sau Mezcal ca băutură spirtoasă de bază, în loc de Gin. Cointreau, Grand Marnier sau Triplu Sec fac în continuare parte din rețetă, în timp ce sucul de lămâie este înlocuit cu limetă sau lămâie verde.

Cum faci o Margarita cu leuștean, ”pe românește”

Pornind de la fascinația mea cu Margarita și ingredientele mai mult sau mai puțin picante, în urmă cu ceva timp, am început să experimentez cu leușteanul în băuturi. Am creat și un Daiquiri sau Mojito cu leuștean, despre care am vorbit aici, dar, de această dată, voi insista pe twistul mioritic construit în jurul cocktailului național mexican.

Margarita cu leuștean

60ml Tequila Plata, recomand Olmeca Altos

30ml Ancho Reyes Verde, un lichior de ardei iute foarte savuros

30ml suc de limetă

15ml sirop de ghimbir

Metodă: Împreună cu 10, 12 frunze de leuștean, se pasează ingredientele în shaker cu un pistil sau mojar. Se răcește și se amestecă ingredientele cu multă gheață 15 – 20 de secunde. Aș insistat pe acest proces pentru a scoate cât mai multă culoare și gust din frunzele de leuștean. Se strecoară cocktailul într-o cupă cu sare pe margine. Pentru a facilita lipirea sării, șterge în prealabil marginea paharului cu o felie de limetă. Pentru decor, îți recomand câteva frunze frumoase de leuștean prinse cu un cleștișor de lemn.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe