Cum faci un cocktail Negroni Sour, privești rețeta tradițională cu alți ochi și te bucuri de rubarbă în sezon

Alexandru Puiu 24.05.2023, 22:08
Cum faci un cocktail Negroni Sour, privești rețeta tradițională cu alți ochi și te bucuri de rubarbă în sezon

Indiferent dacă îi spui rubarbă, rabarbă sau rubarbăr, aceasta este una dintre tulpinile preferate ale românilor, perfectă pentru prăjituri, dar mai ales pentru compot, sirop și, desigur, cocktailuri. De această dată, am folosit siropul într-un twist de Negroni Sour.

Negroni este un cocktail clasic de la 1919 care implică părți egale de gin, Campari și vermut dulce. Având în vedere câte ginuri aromatizate există în 2023, cel mai ușor mod prin care ai putea duce cocktailul tradițional într-o altă direcție este cu o sticlă precum Whitley Neil Rhubarb & Ginger (Rubarbă și Ghimbir). Campari îl poți înlocui cu un bitter premium, complet natural și cât se poate de interesant, precum Del Professore Bitter. Nu în ultimul rând, când vine vorba de vermut, de asemenea, posibilitățile par a fi nelimitate.

Dacă vrei însă să te îndepărtezi și mai mult de conceptul clasic de Negroni și ai o afinitate pentru un pic de aciditate în mixurile tale, poate și mai puțin alcool, o soluție interesantă ar fi să-l transformi într-un Sour. Practic, respecți într-o oarecare măsură rețeta originală, dar adaugi în combinație suc de lămâie sau lime și sirop simplu de zahăr sau alt sirop drag sufletului tău.

Cum faci un cocktail Negroni Sour

Rețeta clasică de Negroni Sour implică, din nou, părți egale de gin, bitter italian și vermut roșu dulce. La acestea se adaugă 30 ml suc proaspăt de lămâie, 15ml sirop de zahăr ”bogat” (2 părți de zahăr dizolvat într-o parte de apă) și 15ml albuș de ou pasteurizat sau aquafaba (apă din borcanul cu boabe de năut). Eu am umblat un pic la această matrice și, mai ales, m-am orientat către rubarbă, cum am menționat și în titlu.

Rhubarb Negroni Sour

30ml Gin, recomand Whitley Neil Rhubarb & Ginger

30ml Bitter, recomand Del Professore Bitter

30ml Vermut Dulce, recomand Dolin Rouge

30ml Sirop de rubarbă

40ml Suc proaspăt de lămâie

Metodă: se amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui shaker plin cu gheață, se strecoară conținutul într-un pahar plin cu gheață proaspătă. Se decorează cu o frunză de mentă și, eventual, o coajă de portocală. O floare un pic roz adaugă ceva la experiența vizuală.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Alfa-Drink-logo

Urmăriți Impact.ro și pe