Cum faci un cocktail cu cafea și gin, descoperi Chartreuse și începi weekendul cum se cuvine

Alexandru Puiu 19.08.2021, 07:34
Cum faci un cocktail cu cafea și gin, descoperi Chartreuse și începi weekendul cum se cuvine

Cafeaua este un ingredient foarte versatil în cocktailuri, mai ales dacă o împerechezi cu ingredientele potrivite, adaugi un pic de dulceață și note botanice interesante.

În urmă cu câteva luni, îmi făcusem un proiect din a crea câteva mixuri cu cafea și o formă de vin. Având în vedere că discutăm gustul de cafelei, am căutat pentru un vin dulce mai deosebit, cu o complexitate aparte.

După mai multe experimente, am optat pentru un Ice Wine de la Purcari. Ice Wine sau vin înghețat este o denumire desprinsă din faptul că struguri folosiți la producție sunt aproape stafidiți la momentul recoltei, între -6 și -8 grade. Dacă ai o afinitate pentru vin, la baza acestei poțiuni de peste Prut se află struguri Muscat-Ottonel și Traminer.

O altă sticlă pe care o vei regăsi în rețeta de mai jos este Chartreuse Jaune sau Yellow Chartreuse, un bitter de 40 de grade al călugărilor cartuzieni din Franța. Acesta este produs începând cu secolul 17 din peste 130 de plante. Rețeta exactă și mixul precis de ingrediente macerate, infuzate și distilate nu este cunoscut decât de către doi călugări. Dacă te încântă gustul, poți încerca și Green Chartreuse, de 55 de grade.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Puiu Alexandru (@mixologypassionate)

Cum faci un cocktail cu cafea, gin și ice wine

Ca să facă față celorlalte ingrediente din acest cocktail, ți-aș recomanda să folosești un gin de peste 40 de grade, aceasta fiind alcoolemia standard pentru majoritatea cocktailurilor. Eu am optat pentru un gin franțuzesc Citadelle de 44 de grade.

30ml Gin Citadelle

45ml Ice Wine Purcari

15ml Yellow Chartreuse

15ml Creme de Cacao Blanc De Kuyper

30ml Cafea Espresso

Adaugi ingredientele fără cafea într-un pahar de whiskey (tumbler) și le amesteci bine până se răcesc și obții o anumită diluție, 10-15 secunde. Completezi cu paharul cu un espresso proaspăt, fie direct din aparat, fie adăugat dintr-o ceașcă.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

alfa drink

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe