Cum faci un cocktail clasic, The Daisy – rețeta care a stat la baza tradiționalei Margarita

Alexandru Puiu 17.10.2022, 22:48
Cum faci un cocktail clasic, The Daisy – rețeta care a stat la baza tradiționalei Margarita

Când vine vorba de cocktailuri clasice, aproape toate s-au inspirat din altele. Dacă te concentrezi un pic, le poți reduce la câteva rețete. Tocmai din acest motiv, este cu atât mai important să înveți The Daisy sau Gin Daisy. Este rețeta care a inspirat tradiționala Margarita.

The Daisy, la bază este un cocktail clasic de tip sour. Include o băutură spirtoasă, preferabil un Old Tom Gin sau Genever, suc de lămâie și un pic de sirop de zahăr. Similar cu Margarita însă, pe lângă sirop și sursa de aciditate, include un lichior din coajă de portocală. Corect ar fi să folosești un Grand Marnier, cu bază de coniac, dar Cointreau este, de asemenea, o alternativă mai mult decât decentă.

Vizavi de Gin, ar fi bine să optezi pentru un Old Tom Gin. Acesta este un pic mai dulce decât un Dry Gin, dar mai puțin dulce decât un Genever, o altă rudă a tradiționalului Gin. În orice caz, toate merită încercate.

Cum faci un cocktail clasic, The Daisy

Ca referință, The Daisy se poate realiza cu multe spirtoase la bază. Varianta originală este cu Gin, dar poți folosi Brandy, Cognac sau un rom interesant, ține de tine în ce direcție vrei să mergi cu mixul. Înainte de alte experimente, îți recomand însă să începi cu Old Tom Gin.

The Daisy sau Gin Daisy

45ml Old Tom Gin, recomand Citadelle No Mistake Old Tom

15ml Grand Marnier

20ml Suc de lămâie proaspăt stors

7,5ml sirop de zahăr

”un strop” de apă minerală sau sifon

Metodă: Se amestecă ingredientele și se răcesc folosind un shaker plin cu gheață timp de 10 – 15 secunde, fără apă minerală. Se strecoară cocktailul într-un pahar de Martini sau pahar de tip cupă. Se adaugă un pic de apă minerală pentru a completa paharul. Poți folosi o margaretă pentru decor, aceasta fiind traducerea pentru Daisy.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Alfa-Drink-logo
Alfa-Drink-logo
Urmăriți Impact.ro și pe