Cum faci trei cocktailuri cu rom, de la simplu la complex și care ar fi cea mai bună sticlă

Alexandru Puiu 10.12.2021, 16:05
Cum faci trei cocktailuri cu rom, de la simplu la complex și care ar fi cea mai bună sticlă

Când vine vorba de cocktailuri cu rom, fiecare are un favorit, dar mai jos voi prezenta trei variante menită să-ți stârnească un pic curiozitatea și să te ambiționeze să experimentezi mai mult în zona mixologiei.

Romurile sunt incredibil de variate. Realizate în foarte multe stiluri, cu numeroase valențe într-o direcție sau alta, vârste de maturare și alcoolemii diferite. Cu toate acestea, fiecare pasionat de rom are o sticlă preferată, una cu care rezonează. În cazul meu, sticla cu pricina este Smith & Cross Traditional Jamaica Rum Pure Pot Still.

Discutăm de o sticlă de rom Jamaica de 57 de grade, o valoare perfectă pentru a nu ”se pierde” în combinație cu diferite sucuri, lichioruri, siropuri și nu numai. După o pauză de aproximativ un an în care nu se mai putut importa din cauza problemelor cauzate de Brexit, acum se găsește din nou în România la AlfaDrink.ro.

Dark & Stormy - cocktail cu rom
Dark & Stormy – cocktail cu rom

Cum faci trei cocktailuri cu Rom Jamaica de la Smith & Cross

În funcție de nivelul de dificultate pe care îl ai în minte sau de sticlele pe care le mai ai în casă, îți voi recomanda trei cocktailuri cu Rom Jamaica, de la simplu la complex.

Dark & Stormy – un cocktail simplu cu rom

50ml rom Jamaica – Smith & Cross

15ml suc de limetă proaspăt stors

150ml bere cu ghimbir

Preparare: Construiești cocktailul într-un pahar înalt plin cu gheață. Adaugi toate ingredientele, amesteci de două, trei ori și folosești o felie de limetă pentru decor.

Cum faci un Negroni, cocktail clasic de la 1919

La bază, Negroni este un cocktail cu Gin, Campari și Vermut Dulce, dar se poate realiza foarte bine și cu un rom în care ai încredere, precum Smith & Cross pe care l-am menționat mai sus.

30 ml Rom Jamaica – Smith & Cross

30 ml Campari

30 ml Vermut Dulce – recomand Dolin Rouge

Preparare: Adaugi toate ingredientele într-un pahar de mixat cu multă gheață, amesteci bine pentru a răci și dilua băutura timp de 10 – 15 secunde. Strecori băutura într-un pahar de timp tumbler, cu baza groasă, peste gheață proaspătă. Ca și garnitură sau decor, poți folosi o coajă de portocală pe care ai presat-o deasupra paharului pentru a-i scoate uleiurile esențiale, după care i-ai dat drumul în pahar.

Cum faci un Jungle Bird
Cum faci un Jungle Bird

Jungle Bird este ultimul cocktail din acest material și una dintre rețetele mele cele mai dragi cu rom. Are câteva ingrediente, dar dacă tot ți-ai luat un Campari pentru Negroni, te vei bucura că-l poți folosi și aici.

Jungle Bird

45ml rom Jamaica Smith & Cross

20ml Campari

45ml suc de ananas

15ml suc de lime

15 sirop de zahăr sau sirop demerara

Se amestecă ingredientele foarte bine cu ajutorul unui shaker plin cu gheață, se strecoară conținutul shakerului peste gheață proaspătă într-un pahar. Poți decora cu o felie de ananas, dacă ai sau câteva frunze de mentă, cum am făcut eu.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe