Cum faci sos de usturoi ca la restaurant. E mai simplu decât ai fi crezut

Iancu Andreea 15.09.2021, 20:38
Cum faci sos de usturoi ca la restaurant. E mai simplu decât ai fi crezut

Unul dintre cele mai apreciate sosuri, pe care îl alegem adesea alături de un meniu de la fast food, este un sos de usturoi. Acesta este ideal împreună cu o porție de cartofi prăjiți și câteva aripioare de pui, picante dacă te numeri printre curajoși. Pentru că majoritatea acestor sosuri conține ingrediente deloc sănătoase, poți să faci un sos de usturoi delicios, mai ceva ca la restaurant, chiar la tine acasă. Ai nevoie de numai câteva ingrediente.

Cum pregătești un sos de usturoi simplu și rapid

Dincolo de faptul că usturoiul este considerat un aliment minune pentru organism, acesta este extrem de savuros atunci când este alăturat diferitelor preparate din carne sau legume. Parfumul inconfundabil și gustul delicios transformă orice mâncare în una extraordinară. Dacă și tu ești fan sos de usturoi, poți încerca o rețetă simplă și rapidă, din doar câteva ingrediente. Vei obține un rezultat ca la restaurant, pentru preparatele tale.

Totuși, mulți evită să consume usturoi din pricina mirosului extrem de puternic pe care îl emană. Cu toate acestea, atunci când îți dorești să te bucuri de o cină împreună cu familia sau o masă alături de prieteni, poți încerca să pregătești un sos de usturoi rapid, care va conferi o savoare aparte preparatelor tale. Iată ce trebuie să faci pentru a obține sosul perfect, ca la restaurant.

Cum pregătești un sos de usturoi ca la restaurant
Rețeta de sos de usturoi

Rețeta de sos de usturoi ca la restaurant

Usturoiul pregătit termic, prăjit sau copt, reprezintă o idee excelentă atunci când îți dorești să obții un sos delicios, dar cu un miros mai puțin pregnant. Acesta nu este neapărat de luat alături de gustarea din pauza de masă, dar va fi extrem de apreciat de către apropiați, lângă o cină delicioasă. Pentru a pregăti un sos de usturoi ca la restaurant trebuie să pui la copt o căpățână de usturoi sau, după preferințe, la prăjit, în tigaie. Este important să observi când cățeii de usturoi capătă o nuanță aurie.

Ulterior, după prepararea termică, folosește o presă specială pentru usturoi și astfel vei obține o pastă. Adaugă o linguriță de unt și sare și amestecă totul până când obții o pastă albă. Adaugă puțin suc de lămâie și amestecă din nou totul. Poți opta pentru o serie de condimente precum pasta de ardei sau roșii ori ierburi proaspete, pentru a îmbunătății baza de usturoi, pe care o poți savura împreună cu mâncăruri din carne sau legume. Va conferi o aromă specială tuturor preparatelor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...