Cum faci muraturi cu apă fiartă. Trucuri ca să reziste toată iarna crocante și tari

Badea Violeta 11.08.2022, 16:18
Cum faci muraturi cu apă fiartă. Trucuri ca să reziste toată iarna crocante și tari

Nu mai e mult pâna când va începe sezonul murăturilor, așa că noi ne-am gândit să-ți prezentăm deja o rețetă de care te vei îndrăgosti. Cu toate că nu pare deloc dificil să pui murături, realitatea este cu totul și cu totul diferită. Pentru ca acestea să reziste toată iarna, să iasă crocante și tari trebuie să ții cont de mai multe reguli importante. Hai să vedem cum faci muraturi cu apă fiartă. Iată trucul pe care vei regreta că nu l-ai folosit încă!

Cum faci muraturi cu apă fiartă

Din păcate, vara se apropie ușor, ușor de final. Astfel, mulți români încep să se pregătească așa cum se cuvine pentru anotimpul de iarnă. Începând de luna viitoare, gospodinele își umplu cămările cu fel și fel de murături delicioase, numai bune pentru sezonul rece.

Pentru ca acestea să iasă perfecte crocante și tari trebuie să ții cont de câteva aspecte extrem de importante. Ei bine, potrivit bucătarilor iscusiți, cele mai gustoase și rezistente murături sunt cele făcute în apă fiartă. Iată rețeta explicată pas cu pas. Este mai simpplu decât ai crede!

Citește și Alimentul pe care nu trebuie să îl mai pui în borcanul cu murături. Mulți români fac această greșeală!

Cum faci muraturi cu apă fiartă. Trucuri ca să reziste toată iarna crocante și tari
Cum faci muraturi cu apă fiartă. Trucuri ca să reziste toată iarna crocante și tari

Cea mai bună rețetă de murături

Pentru ca rețeta să iasă cât mai gustoasă, poți face saramura cu ajutorul unui ou. De asemenea, este extrem de importantă pregătirea legumelor pentru conservat. Acestea trebuie să fie sănătoase, fără semne de boală sau lovite.

Toate legumele trebuie spălate bine înainte, iar cele rădăcinoase se pun în apă, apoi se curăţă cu o perie pentru a îndepărta pământul de pe ele.

Ulterior, acestea se răzuiesc cu cuţitul, se spală din nou şi se lasă să se usuce. În plus, legumelor li se îndepărteze coaja, codițele, cotoarele sau semințele. Acum că am lămurit toate aceste aspecte, hai să vedem o serie de mici trucuri care te vor ajuta să faci cele mai bune murături:

  • Elimină aerul din sticle. Bate foarte bine sticla de palmă până când bulele de aer ies la suprafaţă şi dispar.
  • Legumele conservate trebuie să fie acoperite în totalitate de lichid. Potrivit bucătarilor iscusiți, la un moment dat, acesta scade, iar legumele neacoperite se strică.
  • Un alt truc este acela de a nu umple până la refuz borcanele şi sticlele. Acestea trebuie să aibă un spaţiu gol de aproximativ un deget la borcane, iar sticlele le poţi umple până acolo unde începe gâtul lor.
  • O altă regulă este să nu aglomerezi legumele în recipiente. Este foarte important ca lichidul să poată fierbe.
  • Șterge marginea borcanelor şi a sticlelor, apoi închide-le.
  • În loc de capace, sticlele şi borcanele se acoperă cu celofan, se leagă cu sfoară sau elastic și se dau la cămară sau într-un loc răcoros și întunecat. În caz contrar, murăturile se pot strica.

Citește și Greşeala pe care o fac toţi românii când prepară salata de boeuf. Ce trebuie să faci cu murăturile înainte!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...