Cum faci cele mai bune frigănele. Ingredientul care schimbă tot

Badea Violeta 03.01.2022, 09:25
Cum faci cele mai bune frigănele. Ingredientul care schimbă tot

Îți mai aduci aminte de mirosul și de gustul frigănelelor cu lapte și ou de pe vremea când erai copil? Cu siguranță, mama sau bunica te răsfățau cu acest desert unic și delicios, care este incredibil de ușor de preparat. Totuși, e necesar să știi că există și un alt ingredient, în afara celor enumerate mai sus, care le dă un plus de savoare. Iată secretul care schimbă tot!

Reţeta de frigănele delicioase

Frigănelele îți amintesc, fără dar și poate, de copilărie. Acest desert este extrem de simplu de preparat și savoarea lui îi va surprinde chiar și pe cei mai pretențoși invitați. Un alt avantaj este acela că gustul poate fi adaptat  în funcție de gusturile și dorințele fiecăruia.

Frigănelele pot să fie consumate dulci sau sărate, simple sau cu dulceață și ciocolată. De asemenea, noi îți recomandăm ca în locul esenței de vanilie să folosești o jumătate de linguriță de coajă de lămâie fin mărunțită sau coajă de portocală. Iată toate ingredientele de care ai nevoie pentru a preparara acest desert minunat.

Reteta de friganele
Reteta de friganele

Ingrediente

  • pâine feliată
  • patru ouă
  • o cană de lapte
  • două linguri de zahăr
  • două picături de esență de vanilie sau o jumătate de linguriță de coajă de lămâie fin mărunțită sau coajă de portocală
  • o lingură de unt sau o lingură de ulei

Mod de preparare

Acum că avem toate ingredientele pregătite, este timpul să ne apucăm de prepararea minunatelor frigănele. Mai întâi vom amesteca într-un bol toate ingredientele pe care le-am enumerat mai sus. Apoi, înmuiem circa 10 secunde fiecare felie de pâine în amestecul de mai sus.

După ce am făcut acest pas, vom pune tigaia cu o lingură de unt sau o lingură de ulei la încins pe foc. Ulterior, punem feliile de pâine la prăjit. Acestea ar trebui să fie gata în circa trei minute. Verificăm să fie rumenite pe ambele părți. Așezăm feliile de pâine pe un platou, apoi îl acoperim pentru a le menține calde.

După ce am făcut toate aceste lucruri, vom presăra zahăr pudră sau cacao, după preferințe, și ne vom bucura de gustul deosebit al acestui desert minunat. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...