Cum poţi felia pâinea perfect, fără să se fărâmiţeze. E mult mai simplu decât credeai

Ioana Bucur 10.12.2021, 08:47
Cum poţi felia pâinea perfect, fără să se fărâmiţeze. E mult mai simplu decât credeai

De pe o masă perfectă românească nu poate lipsi coșul cu pâine. Doar că, de multe ori, în ciuda tuturor eforturilor depuse și ustensilelor folosite, feliile sunt inegale sau, mai rău, rupte, lăsând impresia că am fost neglijenți sau că nu suntem atenți la micile detalii. Această problemă este pe cale să devină istorie, iar soluția este mai simplă decât am fi crezut. Iată cum poți felia pâinea perfect, fără să se fărâmiţeze.

Un coș cu pâine ca scos din revistă

Dacă ați avut vreodată probleme în a tăia o pâine proaspătă pe care tocmai ați cumpărat-o (sau tocmai ați făcut-o), nu sunteți singur. Chiar și cu un cuțit zimțat, succesul nu este garantat. Uneori lama face față provocării, alteori zdrobește tot miezul, distrugând forma feliilor.

O soluție cu rezultate spectaculoase a fost descoperită pe una dintre cele mai populare platforme de discuții și dezbateri pe diverse teme – Reddit.

Se pare că poţi felia pâinea perfect, fără să se fărâmiţeze întorcând-o cu susul în jos. Principiul este cât se poate de simplu: această metodă ne ajută să trecem cu lama cuțitului prin partea cea mai tare a pâinii întâia oară, ceea ce ne va ajuta să păstrăm intactă forma feliilor tăiate.

De la baghete până la pâinea cu cartofi, acest truc funcțioează perfect.

Dar pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să alegeți și cuțitul potrivit cu care să lucrați. Când vorbim de pâine, recomandat este mereu cuțitul cu lamă zimțată.

Cum poţi felia pâinea perfect, fără să se fărâmiţeze

Cuțitul folosit, un factor-cheie

Odată ce ați ales cuțitul pe care îl veți folosi, trebuie să vă asigurați că este ascuțit corespunzător. Un cuțit tocit are mai multe șanse să alunece, ceea ce înseamnă că există un risc mare să vă tăiați în el.

Pentru că siguranța este pe primul loc, vă arătăm cum să nu tociți lama cuțitului.

  • Nu tăiați niciodată pe un fund din sticlă sau marmură. În ciuda faptului că arată foarte bine ăn bucătărie, dând un aer elegant și modern încăperii, ele vor toci cuțitul mai repede decât clipiți. Cele din lemn sau plastic sunt cele mai bune.
  • Spuneți adio tăierii produselor congelate. Aveți răbdare și așteptati ca ele să se dezghețe complet. Dacă nu, oțelul fragil din care sunt făcute cuțitele s-ar putea ciobi imediat când lovește blocul tare, congelat de alimente.
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...