Cum faci cei mai buni cartofi noi sănătoşi. Aşa ies crocanţi chiar dacă nu sunt prăjiţi

Iancu Andreea 02.05.2022, 13:10
Cum faci cei mai buni cartofi noi sănătoşi. Aşa ies crocanţi chiar dacă nu sunt prăjiţi

Cartofii sunt considerați una dintre cele mai apreciate și savuroase garnituri pentru mâncare, însă majoritatea gospodinelor aleg să îi pregătească fie piure, fie prăjiți. Totuși, ei pot fi la fel de gustoși și în alte combinații. Cum sezonul de legume este în toi în fiecare primăvară, cei mai buni cartofi noi pot fi și sănătoși, crocanți și pufoși la interior, dacă sunt pregătiți corespunzător. Află cum poți să îi gătești astfel încât să iasă delicioși.

Cum pregătești cei mai buni cartofi noi, ca să iasă sănătoși

Sunt savuroși și preferați de toată lumea, însă puțini știu cum să îi gătească astfel încât să fie și sănătoși. Mulți se feresc de cartofi, fie ei vechi sau noi, atunci când au în plan un regim de slăbit sau o grijă accentuată pentru siluetă. În realitate, dacă sunt preparați corespunzător, cartofii pot fi o sursă importantă de nutrienți și pot aduce un plus de gust în farfuriile noastre.

Dacă îți dorești să pregătești cartofi noi într-o variantă sănătoasă, există soluții pentru ca aceștia să fie și ușor crocanți. Cea mai simplă modalitate de a te bucura de o garnitură minunată este să îi gătești în folie de aluminiu. Cartofii copți vor avea o coajă rumenită și un miez moale și cremos. Tot ceea ce ai nevoie este să adaugi câteva ingrediente simple, să îi condimentezi pentru a fi mai savuroși, și vei obține un preparat grozav. Sarea, usturoiul granulat și puțin ulei, alături de ierburile aromatice precum rozmarinul, cimbrul, busuiocul sau oregano sunt ideale alături de cartofi.

Cum faci cei mai buni cartofi noi sănătoși și crocanți, fără să fie prăjiți
Cartofii pot fi pregătiți cu succes la cuptor, copți în aluminiu

Rețeta de cartofi noi copți în aluminiu

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi noi sau vechi
  • sare
  • usturoi granulat
  • 2 linguri de ulei

Pentru servire:

  • unt topit
  • verdeață

Mod de preparare

O variantă rapidă și simplă de a pregăti o porție de cartofi copți este propusă de savoriurbane.com și poate deveni rețeta preferată a întregii familii. Pentru a prepara legumele coapte ai nevoie să speli inițial cartofii întregi și apoi să îi scurgi bine. Aceștia se sărează bine cu sare grunjoasă și apoi se presară deasupra lor usturoiul granulat. Cartofii se pot așeza într-o pungă rezistentă, de tipul celor de congelator, de exemplu, adăugând la interior ulei și ierburile aromatice preferate.

Punga se sigilează și se amestecă bine toate ingredientele în interior pentru ca apoi să fie lăsați cartofii timp de 30 de minute în acest conținut aromat. Se taie apoi bucăți de folie de aluminiu care să poată acoperi suprafața fiecărui cartof în parte. Acestea pot fi completate de bucăți de hârtie de copt, în cazul în care considerați că folia de aluminiu nu poate fi așezată direct peste cartofi.

Pentru a pregăti cartofi noi copți trebuie să încingi cuptorul la 220 de grade Celsius și să așezi într-o tavă cartofii înfoliați în aluminiu. Aceștia se întorc treptat, la câteva minute, până când se coc. Ei pot fi la fel de buni și așezați pe un grătar și gătiți la grill. După ce sunt gata, ei pot fi garnitură lângă o friptură sau serviți ca atare alături de un dressing de iaurt, ori o salată de legume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...