Dulceață de mere cu mentă. 3 moduri diferite de a o prepara

Emanuela Pană / 07.10.2020, 15:04

Ușor de preparat și obținută din ingrediente naturale, dulceața de mere cu mentă este un desert inedit și delicios, pe care îl puteți servi simplu, adăuga în prăjituri, rulouri, tarte, sau cu care puteți umple clătitele. În acest material vă propunem trei moduri diferite de a găti dulceața de mere cu mentă.

Dulceață de mere cu mentă

Toamna, adevăratele gospodine pregătesc cămara pentru iarnă. Dacă recolta a fost bogată anul acesta, nu vă puteți plânge de plictiseală. Așadar, dacă nu ați găsit încă rețeta perfectă pentru dulceața de mere cu mentă, venim în ajutorul dvs. cu trei moduri diferite de a o prepara, din care puteți alege în funcție de preferințe.

Ingredientele diferă de la o rețetă la alta, dar în principal trebuie să aveți în bucătărie câteva mere, câteva crenguțe de mentă, lămâie și zahăr. Timpul de preparare nu va depăși o oră și jumătate, iar rezultatul merită pentru că e delicios. Datorită conținutului mare de pectină care se găsește în mere, dulceața se leagă repede și are un aspect foarte plăcut.

Pentru și mai multă aromă, puteți adăuga în dulceață următoarele mirodenii: anason, ghimbir sau cardamom.

3 moduri diferite de a o prepara

1. Clasica dulceață de mere cu mentă

Ingrediente:

  • 100-200 gr de frunze de mentă;
  • 1 kg de mere coapte și împărțite în patru;
  • 700 gr zadăr;
  • 2 lămâi.
Dulceața de mere cu mentă nu trebuie să lipsească de pe rafturile din cămara dvs.
Dulceața de mere cu mentă nu trebuie să lipsească de pe rafturile din cămara dvs. de iarnă

Mod de preparare:

  • Se curăță merele de coajă și se taie în patru, după care se pun într-un recipient cu apă rece în care a fost adăugată zeama de la o lămâie, pentru a nu se înnegri;
  • După câteva ore de stat în apă, se scurg merele și se pun într-o oală, iar apoi se adaugă coaja de lămâie rasă de la ambele citrice;
  • Se adaugă menta tocată fin și un vârf de cuțit de zahăr;
  • Se pune compoziția la foc mic, se amestecă și se ia spuma până ce merele sunt făcute;
  • Se ia oala după aragaz, iar conținutul se trece printr-o strecurătoare;
  • Veți obține un piure verde în care trebuie să adăugați zahărul și zeama de la a doua lămâie;
  • Se dă pe foc, se amestecă și se ia spuma de la mere până când gemul capătă o vâscozitate specifică;
  • Se ia oala de pe foc și se transferă gemul fierbinte în borcane închise etanș;
  • Borcanele se depozitează la răcoare și întuneric.

2. Dulceață de mere și mentă în 10 minute

Ingrediente:

  • 2 mere (medii);
  • 100-150 gr zahăr granulat;
  • 1 lingură de coajă de lămâie sau portocală;
  • câteva crenguțe de mentă proaspătă;
  • 1 lingură de zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

  • Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoare și se adaugă lămâia pentru a nu se întuneca;
  • Se adaugă zahărul granulat și se amestecă;
  • Peste masa de mere se pune coaja de lămâie sau portocală;
  • Se adaugă frunzele de mentă splălate;
  • Puneți castronul cu compoziția la cuptorul cu microunde la putere mare;
  • Gătiți gemul în două etape, câte 5 minute fiecare;
  • Așteptați ca dulceața să se răcească și puteți servi.

3. Dulceață de mere cu mentă pentru clătite

Ingrediente:

  • 2 kg de mere;
  • 450 gr de zahăr sau mai puțin (în funcție de cât de dulce obișnuiți să mâncați);
  • scorțișoară după gust;
  • lichior sau coniac dulce-aromat după gust;
  • zeama de la o jumătate de lămâie;
  • 3 linguri de apă;
  • 50 gr de unt;
  • câteva frunze uscate de mentă.

Mod de preparare:

  • Se spală merele, se cojesc și se taie felii sau cubulețe;
  • Merele se pun într-un vas și se adaugă untul, apoi apa și zeama de lămâie;
  • Amestecați și adăugați treptat zahărul;
  • Se pune amestecul la foc mare, după care se reduce la foc potrivit (va ieși apă multă din mere, dar nu vă temeți căci ea scade);
  • Adăugați scorțișoara și menta uscată;
  • Amestecați treptat de jos în sus cu o spatulă, dar faceți-o cu grijă pentru a mai rămâne bucăți întregi de mere;
  • Când merele sunt făcute adăugați lichiorul sau coniacul;
  • Lăsați dulceața să se răcească, după care puteți servi.

Citește și: Rețetă gem de mere, perfectă pentru sezonul rece

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI