Cum faci cea mai bună limonadă acasă. Trucul ştiut doar de barmanii experimentaţi

Badea Violeta 28.06.2021, 20:02
Cum faci cea mai bună limonadă acasă. Trucul ştiut doar de barmanii experimentaţi

Au venit zilele toride de vară, iar limonada este la mare căutare în această perioadă. Aceasta este o băutură răcoritoare și ne face să uităm de temperaturile ridicate de afară. În plus, limonada conține și o cantitate mare din vitamina C și minerale. În acest material vă vom prezenta un truc pentru a o prepara foarte rapid din fel și fel de ingrediente știute doar de barmanii experimentați.

Cum faci cea mai bună limonadă acasă

Nimic nu se compară cu un pahar de limonadă rece, mai ales atunci când este savurat în zilele călduroase de vară. Dintre băuturile de sezon, limonda se află în topul preferințelor tuturor, deoarece are capacitatea de a potoli imediat setea și de a ne hidrata.

Limonada ne ajută să trecem cu bine peste temperaturile ridicate de afară, fiindcă are un conținut mare de vitamina C și minerale din citrice. În plus, această băutură alungă setea și ne dă un plus de energie pentru a face față activităților fizice.

Pe internet sunt diferite rețete, dar noi vă vom prezenta un truc știut doar de barmanii experimentați. Pentru a prepara cea mai bună limonadă trebuie să respecți doar câțiva pași simpli și nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Iată secretele unei băuturi minunate pe care poți să o prepari chiar la tine acasă.

Cum faci cea mai buna limonada
Cum faci cea mai buna limonada

1. Folosește lămâi proaspete și suculente

Primul pas și poate cel mai important este acela de a alege lămâile cele mai bune pentru a prepara băutura. Lămâile trebuie să aibă o nuanță de galben aprins, iar coaja trebuie să fie subțire.

2. Stoarce toată zeama din lămâi

Un alt secret este acela de a stoarce cât mai bine fructele. Pentru acest lucru te poți ajuta de cuptorul cu microunde. Tot ceea ce trebuie să faci este să le introduci doar 30 de secunde la microunde sau le poți presa pe un tocator folosindu-te de podul palmei.

3. Topește tot zahărul

Un alt secret este acela de a topi tot zahărul. Da, ai auzit bine! Multe persoane adaugă zahărul direct în apă rece, iar acesta nu reușește să se topească în totalitate. Barmanii spun că cel mai recomandat este să adăugăm zaharul într-o crăticioară, cu frunze de mentă, alte fructe, vanilie si alte arome pe care le doriți în limonadă. Toată compoziția se lasă la fiert circa trei minute.

4. Ai grijă la aspect

Paharele se decorează cu frunze de mentă proaspătă, felii de piersică, felii de lămâie, ananas sau orice alt fruct dorești să folosești. Culorile fructelor ajută la estetică. De asemenea, mai poți să presari pe marginea paharelor puțin zahăr. Nu uita de paiele colorate și de umbreluțe de hârtie. Astfel, paharele vor arăta spectaculos.

5. Adaugă cuburi de gheață

Cuburile de gheață nu pot lipsi din paharul cu limonadă, dar nu pune prea multe. Acestea se vor topi și băutura se va dilua.