5 rețete inedite de limonadă. Ingrediente noi, gusturi noi

Daria Petrescu 12.08.2020, 14:32
5 rețete inedite de limonadă. Ingrediente noi, gusturi noi

Limonada este una dintre cele mai preferate băuturi pe timpul verii. Fie că alegeți să o îndulciți cu zahăr, miere sau deloc, această băutură este perfecta în zilele caniculare. În general, limonada se prepare din apă (mineral sau plat), lămâie și îndulcitor. Însă, există și alte rețete inedite pe care trebuie neapărat să le încercați. În cominație cu alte fructe, limonada poate fi delicioasă. Iată mai jos, 5 rețete de limonadă pe care să le preparați în această perioadă.

Încercați ingrediente și gusturi noi

Prima variantă este limonada din lămâi, portocală, mentă și miere de salcâm. Dacă alegeți această variantă, nu veți regret. De astfel, aceasta esta una dintre cele mai des întâlnite rețete de limonadă. Aroma este cu adevărat specială și mai mult, vă dă o stare de energie și bună dispoziție.

-alegeți o jumătate de clementină coaptă, limonada dintr-o lămâie și adăugați Frunze de busuioc și miere de rapiță. Rezultatul este puțin diferit și aroma mult mai specială și asta datorită mierei de rapiță.

În combinație cu citricele, gustul devine unul unic. Adăugați în băutură frunze proaspete de busuioc. Veți constata că această băutură este foarte revigorantă.

Limonada este o băutură revigorantă
Limonada este o băutură revigorantă

-Limonada dintr-o lamaie, afine si miere de tei. Daca nu aveti miere de tei, puteti sa folositi miere de salcam. Afinele nu trebuie zdrobite ci lasate la infuzat in apa, alaturi de lamaia stoarsa. Aroma este inconfundabila.

-Există și limonada cu portocale și căpșuni. Pentru această băutură, aveți două variante. Adăugați câteva căpșuni în paharul cu apă, lămâie și portocală stoarsă. A doua variantă este să adăugați spumă de căpșune.

Pentru asta, puneți la blender câteva căpșune, adăugați zeama de lămâie si veti obtine cea mai gustoasă spumă de fructe. Limonada are un gust minunat și cu siguranță veți mai apela la această variantă. În cazul în care sezonul căpșunilor românești a trecut, puteți folosi căpșuni congelate.

– o variantă perfectă este și limonada cu mure, salvie si limes. Pentru că are un gust minunat și este foarte răcoritoare pentru aceste zile toride, este și o băutură care te ajută la slăbești. De asemenea, îți oferă energie și vitalitate. Puneți  murele date la blender în apă cu limes stoarse. Deasupra adaugați și câteva mure de decor.

Lămâia, o sursă de energie

Lămâile conțin și vitamina A, vitamina E, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, tiamină, flavonoizi, fier, magneziu, calciu, cupru, potasiu, zinc și fosfor. Este un antioxidant puternic și are o compoziție unică. Lămâile au efect astringent, aseptic și antibacterian. Acest fruct este recomandat în majoritatea dietelor.

Urmăriți Impact.ro și pe