Cum faci cea mai bună cafea la ibric. Aşa nu iese niciodată amară, e secretul specialiştilor

Ana Anitoiu 08.06.2022, 17:31
Cum faci cea mai bună cafea la ibric. Aşa nu iese niciodată amară, e secretul specialiştilor

Una dintre cele mai simple și mai ieftine metode de a-ți face cafeaua este la ibric, iar rezultatul poate fi extraordinar, dacă respecți câteva reguli. Un secret al specialiștilor face ca aceasta să nu iasă niciodată amară, ci pur și simplu gustoasă și perfectă pentru a-ți însenina diminețile în care ai nevoie de un plus de energie.

De ce trebuie să ții cont când faci cafea la ibric

Înainte de orice altceva, trebuie să știi că nu ai nevoie de un ibric foarte scump ca să-ți iasă o cafea bună. De fapt, cel mai important este să alegi o cafea de bună calitate – una proaspăt prăjită sau una râșnită, ca să te asiguri că va avea savoarea pe care ți-o dorești.

O altă regulă foarte importantă ca să obții o cafea bună la ibric este să respecți cantitățile ingredientelor necesare. Mai exact, ai nevoie de 7 grame de cafea la 100 de mililitri de apă. Însă, dacă preferi să bei o cafea mai tare, poți crește gramajul.

Pentru cea mai bună cafea la ibric, este bine să folosești o cafea râșnită cu o granulație mică. Prin urmare, dacă vei cumpăra cafeaua de la prăjitorie, este bine să le menționezi acest lucru celor care te vor vor servi.

Cum faci cea mai buna cafea la ibric. Asa nu iese niciodata amara, e secretul specialistilor
O metoda de pregatire a cafelei la ibric garanteaza un rezultat reusit. Foto: unsplash.com

Care este metoda de preparare a celei mai bune cafele la ibric

Ținând cont de aceste detalii, pentru a-ți reuși cea mai bună cafea la ibric trebuie, mai întâi, să pui apa în ibric, iar apoi să adaugi cafeaua măcinată. Apoi, trebuie să amesteci până când se omogenizează. Abia după aceea poți pune ibricul pe aragaz, la foc mediu.

Atenție! Specialiștii recomandă să nu amesteci cafeaua atunci când este pe foc. Altfel, vei risca să îți torni în ceașcă o băutură amară. Acest detaliu este cunoscut de foarte puține persoane. Tot ce trebuie să faci este să aștepți, iar când vezi că este aproape de fierbere și caimacul de pe margine începe să se ridice, să oprești focul și să lași ibricul acolo timp de 20 de secunde. În final, o poți turna cu grijă în ceștile preferate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...