Ingredientul care se pune în ibric pentru o cafea pe cinste. Schimbă totul, trebuie să încerci şi tu!

Iancu Andreea, Mirabela Năstase 10.01.2022, 10:49
Ingredientul care se pune în ibric pentru o cafea pe cinste. Schimbă totul, trebuie să încerci şi tu!

Cafeaua reprezintă pentru mulți un ritual de trezire în fiecare dimineață, iar pentru alții o modalitate de socializare. Indiferent de motivul pentru care bem cafea, aceasta are o altă savoare în funcție de modul în care este pregătită. Dacă obișnuiești să prepari cafea la ibric, află care este ingredientul care se pune pentru o aromă cu totul specială.

Cum pregătești o cafea inedită. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în ibric

Dacă nu ai un espressor sau pur și simplu preferi o cafea pregătită la ibric, trebuie să afli ingredientul pe care îl poți adăuga pentru un plus de savoare. Gustul licorii care ne trezește dimineața poate fi dus la un alt nivel. În general, punctul esențial de plecare pentru o cafea bună este ca boabele să fie de calitate și să fie proaspăt râșnite.

Pe de altă parte, poți să îți condimentezi cafeaua de dimineață cu o mulțime de arome, laptele fiind preferat în special, alături de scorțișoară sau nucșoară. Cu toate că acestea sunt ingredientele pentru care mulți optează atunci când își pregătesc o cafea la ibric sau espressor, iată ce poți adăuga pentru a schimba complet gustul băuturii.

Care este ingredientul care se pune în ibric când prepari cafea
Ingredientul care schimbă complet cafeaua la ibric

Rețeta pentru o cafea la ibric perfect

Ingrediente

  • 800 ml apă
  • 5 linguri mari cu vârf de cafea (de preferat, proaspăt măcinată)
  • 1 linguriţă mică de zahăr brun
  • 1 linguriţă mică de cacao

Mod de preparare

Începe prin a pune apă la fiert, adăugând totodată și o linguriță de zahăr. Atunci când începe să clocotească apa, ia ibricul de pe foc și pune, pe rând, câte o lingură de cafea, apoi o linguriță de cacao. Asigură-te că amesteci ușor după fiecare lingură pe care o adaugi, până când se omogenizează în apă. În mod neașteptat, pudra de cacao va conferi o aromă specială, de ciocolată, extrem de delicioasă.

Apoi, se pune din nou ibricul la foc mic spre mediu și se continuă amestecarea. Nu trebuie să lași nesupravegheat ibricul pe foc. Atunci când spuma se formează deasupra, cafeaua este gata și se poate lua de pe foc. Imediat după, continuă să amesteci până când se înmoaie spuma și se omogenizează cu restul lichidului. Puțini știu că o cafea cu spumă deasupra conține, de fapt, mult zaț la suprafață.

Cafeaua se lasă timp de cinci minute în ibric pentru a se odihni și a se întrepătrunde aromele, înainte de a o turna în ceașcă. În funcție de preferințe, se poate adăuga lapte, care ar trebui încălzit separat, înainte de a-l pune în cafeaua caldă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...