Cum face oțetul minuni pentru mașina de spălat. Trucul valoros pentru orice casă

Iancu Andreea, Alexandru Puiu 04.02.2022, 16:36
Cum face oțetul minuni pentru mașina de spălat. Trucul valoros pentru orice casă

Chiar dacă obișnuim să ne curățăm hainele cu ajutorul său, mașina de spălat necesită și ea îngrijirea corespunzătoare astfel încât să dea cel mai bun randament. În funcție de detergentul folosit, de calitatea apei și modul în care o utilizăm, mașina de spălat rufe poate fi afectată. Un truc important pentru gospodine este cel în care utilizăm oțetul pentru mașina de spălat. Acesta are calități uimitoare.

Cum să folosești oțetul pentru a curăța mașina de spălat

Mașina de spălat rufe, contrar așteptărilor, nu se poate curăța singură. De aceea, ea are nevoie de igienizare periodică, astfel încât murdăria, scamele și resturile de detergent rămase în urma ciclurilor de spălare să fie eliminate. Pentru asta, un truc simplu, care include oțetul printre ingrediente, ar putea reprezenta metoda ideală, deloc costisitoare, pentru a curăța mașina de spălat.

Dacă ai observat că au apărut mirosuri neplăcute în cuva de spălare a mașinii tale de spălat, află că nu trebuie să mai amâni curățarea acesteia. Specialiștii recomandă ca la fiecare trei luni să apelăm la acest truc de spălare, care asigură buna funcționare a aparatului. Începe prin a curăța zona cauciucată a mașinii de spălat, pe care o poți șterge, cu grijă, în toate pliurile, cu o cârpă umedă, îmbibată în oțet. Astfel, se îndepărtează murdăria, mucegaiul și bacteriile.

Cum curăță mașina de spălat cu oțetul din gospodărie
Mașina de spălat poate fi curățată cu ușurință cu ajutorul oțetului

Trucuri simple pentru curățarea mașinii de spălat

Încearcă să diluezi oțetul pe care orice gospodină în are în casă, într-un lighean cu apă foarte fierbinte. Curăță cauciucul hubloului până când murdăria dispare. De asemenea, un alt spațiu esențial trebuie igienizat. Filtrul mașinii de spălat reunește, în timp, resturi de detergent, scame sau obiectele uitate în buzunare. De aceea, este necesar ca și acest spațiu să fie curățat periodic.

Cea mai simplă modalitate este să deconectezi din priză mașina și să așezi un prosop vechi pe podea pentru a acumula apa ce se va scurge atunci când deschizi ușa filtrului. Acesta se regăsește în general în zona inferioară a mașinii de spălat. Scoate filtrul și lasă-l la înmuiat în apă fierbinte cu oțet. După ce îl cureți bine, clătește-l și lasă-l la uscat înainte de a-l pune la loc.

Spațiile în care poate apărea mucegaiul și cum să le cureți

Cuva pentru detergent, înălbitor și balsam trebuie și ea curățată. Având în vedere că acest spațiu este în permanență umed, el trebuie igienizat de bacterii și mucegaiul ce poate apărea cu ușurință. Scoate recipientul și înmoaie-l, de asemenea, în oțet și apă caldă. Folosește o perie sau un burete, pe care ulterior să îl arunci, pentru a curăța toate urmele de murdărie.

Pentru a curăța tamburul mașinii de spălat, cel din urmă rămas pentru igienizare, trebuie să adaugi oțet în mașina de spălat și să pornești un program scurt, cu apă caldă. La final, lasă deschisă ușa pentru a se aerisi spațiul și bucură-te de o mașină de spălat ca nouă, fără murdărie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...