Cum face Ion Țiriac şi mai mulţi bani la început de an. Miliardarul a vândut o cunoscută companie din România

Nicu Stan 14.01.2022, 20:15
Cum face Ion Țiriac şi mai mulţi bani la început de an. Miliardarul a vândut o cunoscută companie din România

S-a aflat cum face Ion Țiriac şi mai mulţi bani la început de an. Miliardarul a vândut o cunoscută companie din România. Banca Transilvania şi Grupul Ţiriac au semnat un acord de achiziţionare a companiei Ţiriac Leasing, finalizarea tranzacţiei fiind prevăzută în prima parte a 2022 şi supusă analizei şi aprobării autorităţii competente.

Ion Țiriac, tun financiar la început de an. Ce companie a vândut

Ion Țiriac face bani mulți la început de an 2022. Banca Transilvania a semnat cu Grupul Ţiriac un acord de achiziţionare a companiei Ţiriac Leasing. Până la primirea aprobării tranzacției, Ţiriac Leasing îşi va desfăşura activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania, urmând ca după să fie integrată acestuia.

„Planul BT prin acest pas strategic este atât implicarea directă într-un model de afaceri de nişă care face diferenţa pe piaţa auto, cât şi întărirea poziţiei cu servicii de finanţare alternative. Ţiriac Leasing activează pe piaţă de peste 20 de ani, timp în care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentând o specializare semnificativă şi recunoscută în sectorul auto, care va genera un aport relevant pentru Grupul Financiar Banca Transilvania”,  arată un comunicat al BT transmis vineri Agerpres.

BT a cumparat Tiriac Leasing
BT a cumparat Tiriac Leasing

Ce active are Țiriac Leasing

La data acestei tranzacţii, Ţiriac Leasing are active de 213 milioane de euro, finanţând de-a lungul timpului mai mult de 37.000 de clienţi.

Compania de leasing din Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este la rândul său prezent pe piaţă de peste 20 de ani, timp în care a susţinut mai bine de 10.000 de clienţi şi a încheiat peste 20.000 de contracte. De asemenea, în 2018 a fuzionat cu ERB Leasing. În plus, BTL are active de 1,366 miliarde de lei. Anul trecut, o altă companie de profil a intrat în Grupul BT, Idea::Leasing.

Cine a consiliat tranzacția

Consultanţii din tranzacţia Ţiriac Leasing-Banca Transilvania au fost: PwC, D&B David şi Baias S.C.A. – pentru Banca Transilvania, respectiv – Filip & Company pentru Grupul Ţiriac.

De asemenea, Banca Transilvania a făcut prima achiziţie în 2015, Volksbank România, urmată în 2018 de Bancpost, ERB Retail Services şi ERB Leasing, respectiv de Idea::Bank, Idea::Leasing şi Idea::Broker de Asigurare, anul trecut.

BT, cea mai mare bancă din România

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România, cu o cotă de piaţă de peste 19%, 3,4 milioane de clienţi, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în nu mai puțin de 180 de localităţi.

Ţiriac Leasing se numără printre liderii pieţei de leasing din România şi oferă finanţare în sistem de leasing financiar pentru toate modelele de autovehicule, începând cu autoturisme și până la flote comerciale, şi finanţare de echipamente. Ţiriac Leasing are clienți companii private, multinaţionale, companii din sectorul public, precum și persoane fizice şi persoane fizice autorizate.

Urmăriți Impact.ro și pe