Restructurare masivă la Tarom: câți oameni vor fi dați afară din compania în care majoritatea angajaților sunt rude

bogdan 09.07.2019, 11:08
Restructurare masivă la Tarom: câți oameni vor fi dați afară din compania în care majoritatea angajaților sunt rude

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, anunță o restructurare masivă la Tarom. O companie care a reușit, cu chiu cu vai, să-și mai reducă din pierderi, dar care încă are mari probleme legate de management și mai e vizată și de anchete DIICOT.

În perioada următoare, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, vrea să ia la bani mărunți Tarom, operatorul aerian de stat. Oficialul anunță o restructurare masivă, unele departamente vor fi desființate, altora li se va schimba structura.

Ministrul Răzvan Cuc susține că a discutat deja cu conducerea Tarom, iar deciziile se vor lua curând. De precizat că vorbim de o companie cu aproximativ 2.000 de angajați, în care aproape jumătate sunt rude.

„Veţi vedea o schimbare majoră la Tarom, în perioada următoare. Inclusiv o restructurare masivă”, a spus ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Antena 3.

Restructurare masivă la Tarom. Ce decizii vrea să ia ministrul Răzvan Cuc

Tarom a reușit să-și reducă substanțial pierderile anul trecut, după 10 ani în care părea că e în picaj. Cifrele înainte de plata taxelor și a dobânzilor indicau chiar un profit.

Anul acesta, însă, conducerea a fost scchimbată de mai multe ori. Acum, operatorul aerian de stat e condus de Mădălina Mezei, al patrulea director al Tarom de anul acesta.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, susține că a avut o discuție cu aceasta și s-au identificat câteva schimbări care urmează să fie făcute.

„Noi oricum aveam intenţia, am vorbit cu doamna director Mezei, chiar săptămâna trecută, să transforme direcţia tehnică într-un centru de profit separat, astfel încât să se autosusţină. Deci practic, pe tehnicul de la TAROM vom face o companie separată, TAROM-ul îi va da comenzi şi se va autosusţine, să vedem dacă e nevoie chiar de atâţia oameni câţi sunt acolo, vedem şi ce piese au pe stoc.  Mai departe, TAROM-ul funcţionează normal, tehnicul, hangarul, funcţionează normal, deci nu sunt probleme vizavi de siguranţa pasagerilor, aşteptăm rezultatele şi noi, ale anchetei, să vedem ce se întâmplă”
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc

Ministrul face referire la ancheta DIICOT. Procurorii au descins recent la sediul Tarom din București pentru a verifica informațiile legate de trafic de piese și delapidare de fonduri.

Tarom nu este perchezitionat. Predam înscrisuri pe baza de ordonanta. Se intampla o perchezitie, intr-adevar, punctuală, la biroul sindicatelor din cadrul directitei tehnice. Se cerceteaza fapte, nu oameni. Perioada vizată, din punct de vedere al documentelor, este din 2015 până în prezent”, declara la acea vreme şefa Tarom, Mădălina Mezei.

Urmăriți Impact.ro și pe