EXCLUSIV

Cum este tratată Elena Udrea în spatele gratiilor. Liderul sindicaliștilor din penitenciare, despre greva foamei și starea de sănătate a fostului ministru. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 14.07.2022, 16:33
Cum este tratată Elena Udrea în spatele gratiilor. Liderul sindicaliștilor din penitenciare, despre greva foamei și starea de sănătate a fostului ministru. EXCLUSIV

Conducerea Penitenciarului transmite că Elena Udrea nu se află în greva foamei și nici nu a slăbit semnificativ în prima sa lună de când se află în Penitenciarul de Femei Târgșorul cel Nou. Liderul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSNAP), Cosmin Dorobanțu, a infirmat pentru impact.ro că fostul consilier prezidențial din perioada administrației conduse de Traian Băsescu ar avea probleme de sănătate.

Cum este tratată Elena Udrea în închisoare

„Elena Udrea nu a fost niciodată în situația de refuz de hrană, cum o numim noi. De asemenea, pot să vă spun că primește hrana zilnică asigurată de penitenciar, în regim de penitenciar. În plus, medicul unității trece potrivit programului să o viziteze sau la dorința ei, așa cum procedează cu oricare alt deținut, de altfel. Pe scurt, nu există probleme majore, de genul că ar fi slăbit 10 sau 11 kilograme”, a precizat Cosmin Dorobanțu pentru impact.ro.

El a făcut referire și la scuza inventată de cei din anturajul Elenei Udrea, potrivit cărora aceasta evită să-și vadă fetița de doar câțiva anișori, sub scuza „că ar fi plecat la muncă, în Italia”.

„Povestea asta că ‘sunt plecat la muncă în Italia, când de fapt eu sunt în altă parte’ e una care circulă în pușcăriile noastre. Ți-e rușine să te afli la pușcărie și atunci prefer să inventezi o scuză. Dar când ai făcut ce ai făcut, și pentru fapta ta ai ajuns la închisoare, tot la muncă în Italia ai fost?”, s-a întrebat retoric același Cosmin Dorobanțu.

La rândul ei, conducerea Penitenciarului Târșorul Nou a infirmat și ea, în stilul său, eventualele probleme ale Elenei Udrea.

„În conformitate cu Ordinul nr. 3.147/C/2018 din 8 august 2018 privind aprobarea Normelor de acordare a drepturilor de hrană pentru persoanele private de libertate din sistemul administrației penitenciare, hrănirea persoanelor private de libertate se face prin alocarea de alocarea de hrană preparată sau hrană rece, pe bază de norme de hrană specific, cu încadrare între baremul caloric minim și maxim al fiecărei norme de hrană în parte.

Structura normelor de hrană a persoanelor private de libertate este stabilită în concordanță cu nevoile nutritive și energetice ale fiecărei categorii, în funcție de eforturile depuse, vârstă și starea de sănătate”, se arată în răspunsul oficial remis către impact.ro și semnat de către comisarul șef de poliție penitenciară Mircea Bogdan Decu, directorul Penitenciarului de Femei Ploiești Târgșorul Nou.

Răspunsul reprezentanților penitenciarului este AICI.

Cosmin Dorobantu
Elena Udrea se află de circa o lună în pușcăriile românești, fără probeleme majore, după cum afirmă și liderul sindical, Cosmin Dorobanțu, și conducerea penitenciarului Târgsorul Nou

Elena Udrea de află în închisoare de aproximativ o lună

Documentul primit din partea comandantului penitenciarului precizează și că nu poate face referire la starea de sănătate a Elenei Udrea, fără consimțământul explicit al acesteia. Cât privește condițiile de detenție ale fostului politicitan, răspunsul primit sună așa:

„În conformitate cu dispozițiile legale, pedepsele și măsurile privative de libertate se execută în condiții care să asigure respectarea demnității umane. Persoanele condamnate sunt cazate individual sau în comun. Camerele de deținere și celelalte încăperi destinate persoanelor condamnate dispun de iluminat natural și de instalațiile necesare asigurării iluminatului artificial corespunzător. De asemenea, camerele de deținere sunt utilate cu paturi individuale pentru fiecare deținută, precum și cu dulapuri, mese, scaune și grup sanitar propriu.

În sectorul de deținere pot fi amenajate, în funcție de regimul de executare, spații pentru desfășurarea audierii prin videoconferință, spații pentru activitățile de reintegrare social, săli de clasă, ateliere pentru formare profesională, bibliotecă, cluburi, cabinet de psihologie, cabinet de asistență social, săli de terapie ocupațională, spații pentru practicarea sportului, curți de plimbare și terenuri pentru desfășurarea activităților în aer liber și locuri de practicare a religiei”.

Elena Udrea se află de circa o lună de zile încarcerată la Penitenciarul pentru Femei Târgșorul Nou, acolo unde execută o pedeapă de privare de libertate de șase ani, după ce a fost găsită vinovată de instanță în Dosarul Gala Bute pentru infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe