Elena Udrea, primul mesaj de când a ajuns în Penitenciarul Târgșor. „Sunt uluită de argumentele judecătorilor”

Ioana Bucur 19.06.2022, 22:48

Extrădată din Bulgaria și predată autorităților române, acum câteva zile, Elena Udrea a transmis primul mesaj de când a ajuns în Penitenciarul Târgșor. Fostul ministru nu vorbește despre condițiile în care este ținută, nici despre dorul de familie. Ce a apărut duminică seara pe pagina sa de Facebook.

Elena Udrea a transmis primul mesaj de când a ajuns în Penitenciarul Târgșor

Elena Udrea, care a primit o condamnare de șase ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, a fost adusă joi în ţară, după ce autorităţile bulgare au decis extrădarea sa. Ea a fost preluată de o maşină a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, la Vama Giurgiu. Joi seară, ea a ajuns la Penitenciarul Târgşor.

Fostul ministru speră în continuare că va reuși să iasă din spatele gratiilor. Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a amânat pentru luni, 20 iunie, judecarea recursului în casaţie prin care Elena Udrea încearcă să scape printr-o cale extraordinară de atac de condamnarea de șase ani închisoare primită în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea, primul mesaj de când a ajuns în Penitenciarul Târgșor. „Sunt uluită de argumentele judecătorilor”
Inquam Photos / George Călin

„Cine se teme de rejudecarea Galei Bute?”

Duminică seara, pe pagina de Facebook a fostului ministru a apărut primul mesaj transmis de Elena Udrea de când a ajuns în Penitenciarul Târgșor. De data asta, Udrea nu a vorbit despre condițiile încarcerării sau despre dorul de familie, ci despre rejudecarea dosarului „Gala Bute”.

„Cine se teme de rejudecarea Galei Bute?

Am citit motivarea halucinantei Decizii a ICCJ prin care DOAR MIE, dintre toate cazurile similare, mi s-a respins dreptul a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute, și sunt uluită de argumentele pe care cei 4 judecători le aduc pentru respingerea contestației mele în anulare. Dacă această motivare ar fi fost făcută de judecători de la cea mai mică judecătorie din țară, poate cineva le găsea o scuză. Dar ea este asumată de judecători de la cea mai înaltă instanță din România, Înalta Curte de Casație și Justiție, și, chiar de către niște judecători pe care eu îi consider dintre cei profesioniști! (…)

Toate motivarea poate fi rezumată așa: Nu vrem să aplicăm legea în cazul lui Udrea, pentru că, dacă este rejudecată, este posibil să ne scape!

Da, așa este! Dacă dosarul Gala Bute este rejudecat de către judecători independenți, singura soluție posibilă este ACHITAREA MEA!

Nu uitați, este vorba despre dosarul în care singurele probe în acuzarea mea sunt declarațiile celor 3 denunțători, care au rămas liberi ca urmare a acestor declarații mincinoase!”, este o parte din mesajul publicat pe pagina de Facebook a Elenei Udrea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...