Cum este permisă circulația în Noaptea de Înviere. Anunț de ultimă oră de la ministrul de Interne

Ana Anitoiu, Cristi Ionică 16.04.2021, 17:07
Cum este permisă circulația în Noaptea de Înviere. Anunț de ultimă oră de la ministrul de Interne

Cum este permisă circulația în Noaptea de Înviere în acest an. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut anunțul, precizând și până la ce oră vor rămâne magazinele deschise în Vinerea Mare, dar și capacitatea până la care vor putea funcționa stațiunile de pe litoral și cele de la munte în minivacanța de Paște.

Cum este permisă circulația în Noaptea de Înviere

Potrivit ministrului de Interne, în Noaptea de Înviere va fi permisă circulația între orele 22.00 și 05.00. Însă, în acest interval orar vor putea merge pe stradă doar persoanele care participă la slujbele religioase. Lucian Bode le-a transmis celor care nu vor merge la biserică să rămână acasă.

”Circulația în timpul nopții este permisă în noaptea de 1 spre 2 mai, între orele 22.00 și 05.00. În noaptea de 1 spre 2 mai circulația persoanelor e permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez asta pentru a-i ruga pe toți cetățenii care nu participă la slujbă să rămână acasă. Chiar nu vor avea ce alte activități să desfășoare alta decât participarea la slujba religioasă. Stațiunile de pe litoral și cele montane vor fi deschise cu respectarea tuturor regulilor, cu maxim 70% capacitate de cazare”, a spus Lucian Bode.

Cum este permisa circulatia in Noaptea de Inviere. Anunt de ultima ora de la ministrul de Interne
Credinciosi luand lumina in Noaptea de Inviere

Până la ce oră vor fi deschise magazinele în Vinerea Mare

De asemenea, Lucian Bode a anunțat că în Vinerea Mare magazinele vor fi deschise doar până la ora 20:00. Ministrul de Interne a făcut un apel la milioanele de credincioși din țară să dea dovadă de ”echilibru”, în contextul în care pandemia de coronavirus nu a luat sfârșit.

“Magazinele vor rămâne deschise până la 20.00 și în Vinerea Mare. Sunt convins că în noaptea de Înviere, milioanele de credincioși vor da dovadă de echilibru și simț civic crescut, comportamentul fiecăruia fiind decisiv în lupta contra pandemiei”, a mai spus ministrul, într-o conferință de presă.

Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere în România

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.264 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 în țară, din 24.630 teste RT-PCR (13.564 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.066 la cerere) și 11.838 de teste rapide antigenice. Astfel, bilanțul pandemiei de coronavirus în România a crescut la 1.023.565 de cazuri de COVID-19.

În total, 930.942 de pacienți au fost declarați vindecați. Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore s-au mai înregistrat 137 de decese în rândul pacienților infectați cu coronavirus. Bilanțul negru a crescut la 25.937 de decese. În spitalele din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.887. Dintre acestea, 1.493 se află internate la Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus în România, AICI!

Noutăți pe platforma de vaccinare

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că românii pot vedea de acum pe platforma de vaccinare anti-Covid-19 poziția pe care se ală în lista de așteptare, precum și capacitatea de imunizare a centrelor din țară.

Joi seară erau aproximativ 97.000 de locuri disponibile pentru programare. Detaliul ce nu este afișat deocamdată pe platforma de vaccinare anti-COVID-19 este timpul estimat până la imunizare pentru persoanele care se află pe listele de așteptare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI