Meteorologii au emis prognoza meteo pentru Paşte. Veştile nu sunt deloc bune

Stan Filon 13.04.2021, 14:29
Meteorologii au emis prognoza meteo pentru Paşte. Veştile nu sunt deloc bune

Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru Paște, dar și pentru 1 mai. Veștile nu sunt tocmai bune, deoarece vremea va fi una rece. Temperaturile încep să scadă de miercuri și o vor ține cam în același regim timp de trei săptămâni, cu mici excepții.

Cum arată prognoza meteo pentru Paște. Vremea în săptămâna 12.04.2021 – 19.04.2021

Temperaturile scad chiar și sub temperaturile specifice pentru această perioadă a anului, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea vestică a ţării. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a ţării, dar mai ales în regiunile centrale şi de nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 19.04.2021 – 26.04.2021

Frigul se menșine și în această săptămânăă, în toate regiunile țării. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui deficit local în extremitatea nordică a ţării.

Cum arata prognoza meteo pentru Paste
Cum arata prognoza meteo pentru Paste

Săptămâna 26.04.2021 – 03.05.2021

Vremea se menține una rece și în săptămâna Paștelui. Temperaturile se vor situa sub media valorilor normale pentru această perioadă în întreaga țară. Așadar, în noaptea de Înviere va fi destul de frig și este posibil să plouă. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 03.05.2021 – 10.05.2021

Vremea se îndreaptă ușor înpepând cu data de 3 mai, ajungând în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului.

”De Florii, vom avea valori ale temperaturilor maxime de 20-21 grade și minime până la 10-12 grade. Vom actualiza această prognoză. Intervalul 26 aprilie – 3 mai, care cuprinde întreaga perioadă a sfintelor sărbători de Paști, păstrează semnalul unor valori de temperaturi apropiate de norme și un regim excedentar de precipitații, însă luăm în considerare că, din punct de vedere climatologic, luna mai deja înregistrează un salt în ceea ce privește temperaturile față de aprilie”, a declarat meteorologul Elena Mateescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI