Cum e vremea în Grecia în luna septembrie? Ce temperaturi sunt, de fapt?

Emanuela Pană 25.07.2023, 16:21
Cum e vremea în Grecia în luna septembrie? Ce temperaturi sunt, de fapt?

Visezi la o vacanță de neuitat în Grecia? Ce moment mai bun pentru a-ți planifica escapada decât septembrie, când vremea este perfectă pentru a explora ruinele antice, a te relaxa pe plajele sale superbe și a te bucura de nemaipomenita bucătărie mediteraneană? Află cum e vremea în Grecia în luna septembrie, precum și alte sfaturi și recomandări pentru călătorii.  

Grecia, o destinație de vacanță populară

Milioane de turiști se adună în fiecare an în Grecia pentru vacanța de vară și nu este greu de înțeles de ce. Această țară mediteraneană uimitoare are cam tot ce-i trebuie: plaje fabuloase, istorie bogată, mâncare delicioasă și lista poate continua. Pentru o mulțime de oameni, Grecia este o destinație ideală de vacanță.  

Există numeroase motive pentru care Grecia este un loc atât de popular când vine vorba despre călătorii, iar unul dintre ele este, bineînțeles, vremea. Datorită faptului că se învecinează la sud cu Marea Mediterană, Grecia are primăveri călduroase și veri foarte calde, cu mult soare. Vremea plăcută se menține, de obicei, pe tot parcursul toamnei.  

Temperaturile pot ajunge până la 35°C în timpul verii, poate puțin prea cald pentru a te bucura nestingherit/ă de multitudinea de plaje ale țării și pentru a face o baie în marea turcoaz. Grecia este o țară peninsulară cu un arhipelag de aproximativ 3.000 de insule, ceea ce înseamnă că există un număr considerabil de plaje din care poți alege.  

Țara are întinderi lungi de plaje aurii, cum ar fi Pefkochori, iar fiecare insulă are propriile bijuterii de coastă. Corfu, Rodos și Zante au câteva plaje uimitoare, cu o mare de un albastru intens, care sunt adorate de milioane de turiști. 

Citește și: Zilele în care nu e aglomerat la vamă. Când este bine să pleci în vacanță în Grecia, Bulgaria sau Turcia?

Cum e vremea în Grecia în luna septembrie?  

În Grecia, luna septembrie oferă unele dintre cele mai prielnice condiții meteorologice din an. Zilele sunt, mai mereu, însorite și calde, cu temperaturi care nu scad sub pragul de 24°C. Nopțile sunt încă destul de blânde, iar o jachetă ușoară sau un pulover subțire este adesea necesar pentru activitățile de seară.

Temperatura medie a mării este suficient de plăcută pentru înot, ceea ce face ca zilele de plajă să fie perfecte. Cu câteva ploi ocazionale, septembrie este o perioadă ideală pentru a explora această țară uimitoare și pentru a-i admira toată frumusețea, notează greeking.me.

În Grecia plouă foarte puțin în această perioadă, așa că nu trebuie să-ți faci griji cu privire la anularea excursiilor sau la coafura care s-ar putea strica fix înainte de a face pozele de vacanță. În plus, spre deosebire de august, Grecia este mult mai liniștită în luna septembrie.  

În plus, indiferent de activitățile pe care vrei să le desfășori în vacanța ta la mare (plajă, excursii către zonele cu încărcătură istorică importantă, sporturi acvatice în Mediterană, drumeții montane, etc.), vremea specifică lunii septembrie este cât se poate de potrivită pentru planurile tale. 

Aici, vremea din prima lună de toamnă este specifică țărilor mediteraneene, cu ierni blânde și ploioase, veri calde și uscate și mult soare. De menționat însă că există, în mod evident, variații regionale. Apa mării depășește pragul 25°C, iar căldura de la orele prânzului este mult mai suportabilă.  

Vezi și: Unde poți face scufundări în Grecia? Cele mai spectaculoase locuri, pentru experiențe de neuitat

De ce să mergi în Grecia în septembrie? 

Pe lângă vremea perfectă, luna septembrie vine și cu alte avantaje în ceea ce privește o vacanță în arhipelagul elen. Costurile și aglomerația, de pildă. Prima parte a lunii se încadrează încă în sezonul turistic, existând numeroși vizitatori în majoritatea stațiunilor și zonelor turistice. 

Cum e vremea in Grecia in luna septembrie
Motive pentru care ar trebui sa mergi in Grecia in septembrie

Începând cu cea de-a treia săptămână a lungii, aglomerația începe să dispară, iar asta pentru că cei mai mulți turiști încep să se întoarcă acasă. Drept urmare, în această perioadă prețurile biletelor de avion și tarifele hoteliere încep să scadă, astfel că dacă vrei o vacanță în Grecia la un cost cât mai mic, acesta este, fără doar și poate, cel mai bun moment.  

Dacă motivele anterioare nu te-au convins deja că Grecia este o destinație de vacanță fantastică, atunci ospitalitatea copleșitoare a oamenilor te va convinge. Grecii sunt oameni foarte generoși și primitori.  

Aceștia apreciază întotdeauna prezența vizitatorilor și își trăiesc viața după conceptul filotimo (derivat de la cuvântul prietenie), care se bazează pe prietenie și ospitalitate. În esență, conceptul înseamnă a te mândri cu modul în care îi tratezi pe ceilalți.  

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...