Cum dă Bulgaria clasă României. Vecinii de la sud tocmai au făcut anunţul, ce ruşine pentru ţara noastră

Nicu Stan 07.01.2022, 08:50
Cum dă Bulgaria clasă României. Vecinii de la sud tocmai au făcut anunţul, ce ruşine pentru ţara noastră

Bulgaria dă clasă României. Tocmai ce s-a anunțat că Guvernul de la Sofia desfășoară un program de infrastructură de amploare în valoare de 12 miliarde de leva. Astfel, cu acești bani, în curând, vecinii noștri vor construi nu mai puțin de patru noi poduri peste Dunăre, precum și trei tuneluri prin munții Balcani. De asemenea, planul de infrastructură al vecinilor bulgari se întinde pe o perioadă de doar 4 ani.

Bulgaria dă lecții României. A anunțat un plan uriaș de infrastructură

Noul guvern al Bulgariei are în pregătire un program de infrastructură pentru următorii 4 ani, în valoare totală de 12 miliarde de leva, a informat Asen Vasilev, ministrul bulgar de finanțe.

Potrivit planului de infrastructură, se vor construi 4-5 poduri noi peste Dunăre, trei tuneluri prin Munții Balcani, precum și o altă serie de construcții de interes, până la sfârșitul mandatului guvernului, respectiv în 4 ani, transmite Rador.

Bulgarii construiesc 4-5 poduri peste Dunare in urmatorii 4 ani
Bulgarii construiesc 4-5 poduri peste Dunare in urmatorii 4 ani

Proiectul, în curs de elaborare

Planul a fost dezvăluit înainte de Crăciun de către ministrul bulgar al transporturilor, Nikolai Sâbev, care a anunțat intenția de a construi podurile peste Dunăre, precum și tunelurile/treceri prin munții Balcani, Șipka, Petrohan și altul la est.

Programul în curs de elaborare va fi precedat de o analiză a propunerilor de proiect existente. Vor fi selectate doar cele care se află într-un stadiu mai înaintat de pregătire a proiectului și au o evaluare a impactului asupra mediului etc.

Banii vor fi suficienți, dacă nu se va fura din ei

Potrivit analizei guvernului bulgar, suma de 12 miliarde de leva pentru aceste proiecte de anvergură este mai mult decât suficientă, mai ales dacă se va stopa deturnările de fonduri și furturile.

Spre exemplu, construirea unui pod peste Dunăre ar trebui să coste în jur de 100 de milioane de euro. Asen Vasilev a spus că programul de infrastructură va fi bugetat corect, astfel încât să nu se mai repete practicile proaste cu bugetul Agenției de Infrastructură Rutieră din perioada guvernării GERB.

Bugetul pentru 2022 trebuie adoptat cât mai repede

Atunci, Agenția a început anul cu un buget minim, care însă a fost majorat de 4-5 ori până la sfârșitul anului. Proiectul de buget pentru acest an va fi prezentat spre mijlocul lunii ianuarie.

Interesul este să fie depus la Adunarea Naţională până la sfârşitul acestei luni şi să fie votat până la sfârşitul lunii februarie. De asemenea, nu vor exista modificări majore de politică în document, pentru că în timpul negocierilor din coaliție, cele 4 partide de guvernământ au decis un termen de aproximativ 6 luni pentru a stabili reformele cheie. În acest fel, la jumătatea anului se va face o actualizare a bugetului, care va reliefa politicile modificate.

Urmăriți Impact.ro și pe