Sumă uriaşă alocată în Dâmbovița. Urmează să se dezvolte infrastructura de apă potabilă şi uzată din judeţ

Elena Avramescu 04.10.2021, 18:16
Sumă uriaşă alocată în Dâmbovița. Urmează să se dezvolte infrastructura de apă potabilă şi uzată din judeţ

În următorii 2 ani, cu ajutorul Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM) urmează să ajungă în Dâmboviţa aproximativ 450 milioane euro. Această sumă urmează să ajute la dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ.

Sumă uriaşă alocată în Dâmbovița pentru dezvoltarea infrastructurii de apă

În plus, semnarea acestui contract de finanţare pentru cel mai important proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Dâmboviţa s-a realizat la sfârşitul săptămânii trecute. Proiectul urmează să aibă un impact uriaş pentru judeţul Dâmboviţa, prin lucrărilor şi prin numărul localităţilor care vor beneficia de pe urma lui.

Sumă uriaşă alocată în Dâmbovița. Urmează să se dezvolte infrastructura de apă potabilă şi uzată din judeţ. Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa”, ce se va bucura de o finanţare în valoare de 449.874.319 Euro, echivalentul a 2.225.573.245 lei, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), prevede reabilitarea, extinderea şi înfiinţarea de reţele noi de alimentare cu apă şi canalizare în 52 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT-uri) – comune, oraşe, municipii – şi realizarea de investiţii complementare în alte 9 UAT-uri, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

De investiţiile viitoare vor beneficia aproximativ 122.000 de dâmboviţeni, iar întreaga apă potabilă livrată va fi controlată. Pe lângă asta, vor fi înfiinţate un dispecerat regional SCADA şi 18 dispecerate locale.

O altă mare problemă căreia îi vom pune capăt prin proiect este cea legată de serviciile de canalizare. 119.886 locuitori vor beneficia de o mai bună tratare a apelor uzate. Cuantificate în indicatori tehnici, obiectivele proiectului sunt următoarele: 300,5 km de reţea nouă de distribuţie a apei potabile şi 59,9 km de reţea de apă – reabilitată; 198 km de conducte de aducţiune extinse şi reabilitate; 8 staţii de tratare nou-construite; 11 rezervoare de înmagazinare reabilitate; 17 rezervoare de înmagazinare a apei potabile nou-construite.

În ceea ce priveşte apa uzată, proiectul se va concretiza în înfiinţarea, dar şi extinderea reţelelor de canalizare cu 448 km; realizarea unei conducte colectoare de transfer – refulare sub presiune, în lungime de 133 km; construirea a 2 staţii de epurare; extinderea a 7 staţii de epurare existente, a mai declarat Corneliu Ştefan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...