Cum cureţi uşor maşina de insectele care se lipesc de ea. Trucul pe care orice şofer trebuie să îl ştie

Ana Anitoiu 02.07.2022, 19:30
Cum cureţi uşor maşina de insectele care se lipesc de ea. Trucul pe care orice şofer trebuie să îl ştie

În sezonul cald este util să știi cum poți să cureţi uşor maşina de insectele ce se lipesc de ea, mai ales dacă mergi în concediu cu autoturismul personal și nu vrei ca acesta să rămână plin de semne. Iată care este trucul pe care orice şofer trebuie să îl cunoască și să-l aplice.

Cum poți curăța ușor insectele lipite de mașină

În primul rând, ca să poți curăța ușor insectele lipite de mașină, astfel încât să nu rămână urme pe suprafața vopsită a acesteia, trebuie să acționezi repede. Nu lăsa mașina necurățată în soarele arzător timp de câteva zile înainte să rezolvi problema. Altfel, este posibil ca petele să nu se șteargă de tot.

Petele lăsate de insecte pe mașină pot fi scoase la o spălătorie auto self service, unde poți folosi mai întâi soluții speciale pentru îndepărtarea lor ce se găsesc în comerț. Este posibil să fie necesare două-trei aplicări ale acestor soluții până când vopseaua de pe autoturism va arăta ca nouă.

Atenție! Este recomandat să nu folosești o cârpă sau un burete ca să îndepărtezi urmele lăsate de insecte pe mașină, pentru că poți zgâria vopseaua. Cea mai bună variantă este să te rezumi la jetul de apă. Trebuie să acorzi o atenție deosebită capacelor oglinzilor, unde se pot aduna multe insecte. Ulterior, trebuie să folosești spuma de curățare de la spălătoria auto self service, să clătești foarte bine cu apă osmozată, după care să ștergi autoturismul cu un prosop special.

Cum cureti usor masina de insectele care se lipesc de ea
Un truc ajuta la curatarea cu usurinta a masinii de insectele ce se lipesc de ea. Foto: unsplash.com

Ce poți face împotriva insectelor ce se lipesc de mașină

În cazul în care vrei să-ți protejezi mașina de urmele de insecte, poți lua în considerare folosirea unei folii de protecție. Acestea pot fi lucioase sau mate, iar cele mai multe dintre ele au o garanție de câțiva ani.

Prin urmare, folia va proteja mașina de loviturile provocate de pietrele de pe drum, precum și de insectele ce se lipesc de caroserie și de posibilele zgârieturi. O folie transparentă poate fi montată și pe parbriz. În acest fel, acesta poate fi protejat chiar și de impactul cu o piatră, dar și de razele UV ce pot decolora interiorul mașinii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...