Trucul care te scapă definitiv de muștele și țânțarii din casă. Nu vei mai avea niciodată probleme cu aceste insecte

Ioana Bucur 04.06.2022, 12:13
Trucul care te scapă definitiv de muștele și țânțarii din casă. Nu vei mai avea niciodată probleme cu aceste insecte

Debutul sezonului cald înseamnă startul zilelor petrecute afară, în natură, pe terase, al dimineților și serilor răcoroase în care abia așteptăm să deschidem larg ferestrele locuinței. În același timp, înseamnă și apariția insectelor ce ne dau bătăi de cap. Înainte de a reface stocurile de produse chimice care promit să le țină la distanță, încearcă întâi câteva metode naturale și foarte simple. Acesta este trucul care te scapă definitiv de muștele și țânțarii din casă.

Cum putem să scăpăm de muștele și țânțarii din casă

Vara este anotimpul geamurilor deschise, excursiilor și zilelor petrecute afară, în mijlocul naturii. Din nefericire, este și sezonul insectelor și mușcăturilor acestora – unele periculoase pentru sănătatea organismului uman.

Rafturile magazinelor sunt pline de produse care promit să le țină la distanță, de la muște, țânțari, căpușe, până la molii. Totuși, înainte de a ne împrăștia prin casă produse chimice, merită să încercăm și câteva soluții naturale, dar care pot fi la fel de eficiente.

În topul inamicilor armoniei din locuință sunt muștele și țânțarii. Primele urăsc lămâia.

Așadar, un truc eficient pentru a ține muștele departe de casă este o soluție pe bază de lămâie. Taie patru felii și lasă-le la fiert în 250 de mililitri de apă, timp de o oră. Dacă este nevoie, mai adăugă din când în când apă. Așteaptă până când soluția obținută se răcește, pune-o într-un recipient cu pulverizator și folosește-o prin camere.

Trucul care te scapa definitiv de mustele si tantarii din casa. Nu vei mai avea niciodata probleme cu aceste insecte

Ingredientele ce nu ar trebui să îți lipsească din locuință

Și uleiurile esențiale, cum ar fi cel de lavandă, eucalipt, mentă sau lămâie, amestecate cu apă și pulverizate în încăperi, vor alunga muştele și vor preveni apariția acestora.

Dacă vorbim despre țânțari, inamicul lor principal este usturoiul. Tot ce trebuie să faci este să pisezi câțiva căței și să-i pui într-un bol pe care să îl lași pe noptieră sau pe o masă.

Dacă vrei să scapi de muște și țânțari dintr-un singur foc, cea mai bună variantă este cea a uleiurilor esențiale. Pune într-un difuzor de aromaterapie câteva picături de ulei esenţial de mentă, cedru sau eucalipt. Aromele vor ţine la distanţă nu doar ţânţarii, ci și muștele.

Lămâia este și ea o armă eficientă împotriva țânțarilor. Lasă prin casă câteva sferturi de lămâie în care ai înfipt cuișoare aromate. Aceste „capcane” pot fi așezate și printre ghivecele de flori, pe pervazul ferestrei sau în alte spații.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...