Cum cureţi canapeaua cu ţuică. Scoate mirosurile neplăcute imediat

Ioana Bucur, Andrei Cezar 29.09.2021, 14:38
Cum cureţi canapeaua cu ţuică. Scoate mirosurile neplăcute imediat

Celebra băutură din prune nu trebuie să stea doar în pahar sau sticlă. Prea puțini știu un truc senzațional, cu rezultate spectaculoase. Învață cum cureți canapeaua cu țuică. Nu te va scăpa de pete, însă scoate mirosurile neplăcute imediat.

Cum se reîmprospătează canapeaua cu țuică

Când ne dorim să eliminăm mirosurile neplăcute de pe diverse suprafețe din casă, dar nu vrem să folosim soluții chimice toxice și costisitoare, așii din mâneca gospodinelor sunt oțetul și nelipsitul bicarbonat de sodiu. Mai puțin cunoscut, dar la fel de eficient, este un truc simplu, inedit, poate chiar ciudat, dar care are efecte surprinzătoare. Este vorba despre una dintre cele mai cunoscut băuturi specificie românilor, țuica.

Nu aveți nevoie de niciun alt ingredient, nu trebuie nici măcar diluată. Țuica vă va ajuta să scăpați de mirosuri neplăcute și de murdăria depusă pe canapea. Trebuie doar să turnați câteva sute de mililitri într-un recipient cu pulverizator și stropiți pe suprafața pe care vreți să o împrospătați, lăsați să acționeze câteva minute, până se usucă.

Cum cureţi canapeaua cu ţuică

Cum se îngrijesc accesoriile din bucătărie

Dacă nu vrei să scoți din buzunar prea des bani pentru a înlocui cele mai folosite ustensile și accesorii din bucătărie, iată câteva trucuri ce te vor ajuta să le prelungești durata vieții.

Spălarea lamelor de la blender este mai ușoară decât ai crede. Nu trebuie decât să adăugăm în vas puțin detergent, apă caldă și să-l pornim pentru 15-20 de secunde. Apoi trebuie doar clătit și este gata.

Dacă te-ai săturat să te tai în răzătoare în timp ce o speli, curăț-o de resturi imediat după folosire cu o pensulă sau perie de bucătărie. Apoi o poți spăla rapid cu orice detergent și clăti sub jetul de apă.

În cazul accesoriilor de bucătărie, ingredientele ce nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie sunt: oțetul de mere, lămâile, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Lămâia poate fi folosită singură pentru eliminarea bacteriilor, dacă freci accesoriile cu o jumătate de lămâie, iar apoi le lași jumătate de oră, cât să acționeze acidul din lămâie.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și ca pudră de curățat pentru orice material. Pur și simplu presară bicarbonatul deasupra și freacă foarte bine grăsimea întărită sau petele. Bicarbonatul amestecat cu zeama de lămâie poate înlocui cu succes și produsele de curățat abrazive, la fel de eficiente, dar mai scumpe, din orice supermarket.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...