Cum contești la Enel o factură mult prea mare față de consumul pe care știi că l-ai făcut

Ioana Bucur 12.10.2021, 10:32
Cum contești la Enel o factură mult prea mare față de consumul pe care știi că l-ai făcut

Din ce în ce mai mulți români, din toată țara, se trezesc cu cheltuieli uriașe. Șocul se transformă, de multe ori, în revoltă în momentul în care oamenii își dau seama că sunt puși să plătească o sume ce nu reflectă realitatea. Află cum contești la Enel o factură prea mare față de consumul pe care știi că l-ai făcut.

Facturi uriașe la energia electrică

În ultimele săptămâni, tot mai mulți români au parte de adevărate șocuri în momentul în care văd sumele pe care le au de achitat pe facturile de energie electrică, în baza unor consumuri ce nu au nicio legătură cu realitatea. A fost cazul unei femei în vârstă de 78 de ani, din Codlea, care a aflat că are de plătit 42.000 de lei la curent pentru un apartament în care locuiește doar câteva luni pe an, ea fiind stabilită în străinătate.

„Eu stau șase luni în România şi, când stau în România, stau şi la fata mea. Eu am 78 de ani şi am un apartament cu două camere, patru becuri LED, un frigider şi o maşină de spălat. Stau singură”, a povestit pensionara.

Chiar dacă sigur este vorba despre o eroare, femeia susține că reprezentanții furnizorului de curent electric i-au transmis că nu au ce să facă şi că este nevoită să achite suma de pe factură.

„De când am primit aceste facturi, mi-a crescut tensiunea foarte mult, nu mai am somn şi îmi vine să plâng mereu! Plâng şi pe stradă! Nu ştiu ce să mai fac! Cei de la curent au zis să o plătesc. De unde atâția bani”, a mai transmis pensionara, potrivit observatornews.ro.

Cum contești la Enel o factură mult prea mare față de consumul pe care știi că l-ai făcut

La sfârșitul lunii august, Virgil Popescu, ministrul Energiei de la acea vreme, declara că „abaterile repetate ale furnizorilor” de energie electrică vor fi sancționate la nivelul cifrei de afaceri.

„Prin Ordonanță de transpunere a directivei 944 pe care o avem în lucru și o să venim cu ea în Guvern, prin OUG, o să modificăm, iar abaterile repetate ale distribuitorilor, ale furnizorilor care încarcă facturile, pun prețuri estimate, toate aceste lucruri mărunte să le sancționăm la nivelul cifrei de afaceri. Pentru că, potrivit ANRE, o amendă de 10.000 de lei pe care o ia un furnizor o plătește imediat și se face că nici nu a văzut”, declara Virgil Popescu.

Cum contești la Enel o factură ce are un consum pe care îl consideri nejustificat

În cazul clienților Enel, cei nemulțumiți de consumul afișat pe factura lunară de energie electrică pot sesiza situația. Pe site-ul Enel Energie SA, la secțiunea Informații utile/Întrebări frecvente, reprezentanții companiei explică pas cu pas cum contești la o factură mult prea mare față de consumul pe care știi că l-ai făcut.

„Dacă ai primit o factură cu un index mai mare faţă de cel pe care îl ai pe contor, ne poţi contacta pentru corecţia facturii prin intermediul contului MyEnel, la Info Enel 021 9977, apel cu tarif normal, sau ne poţi transmite o poză a contorului cu indexul corect la adresa de email [email protected].”

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...