Cum au trecut anii peste Silvia Dumitrescu. A îmbătrânit teribil, dar şi-a păstrat vitalitatea FOTO

Ana Anitoiu, Alexandrina Toader 23.03.2021, 21:00

Timpul nu cruță pe nimeni, dar se poate îmbătrâni cu eleganță. Asta a demonstrat Silvia Dumitrescu. Deși a îmbătrânit teribil, artista și-a păstrat vitalitatea chiar și la vârsta de 61 de ani. Ea a dezvăluit ce a împrumutat de la mentorul ei, regretata Mihaela Runceanu, și ce ar fi trebuit să devină, dacă și-ar fi ascultat părinții.

Silvia Dumitrescu, despre ce ar fi trebuit să devină

Artista a apărut la matinalul ”Neatza cu Răzvan și Dani”, unde a cântat un colaj de melodii, cu aceeași energie cu care și-a obișnuit fanii. Silvia Dumitrescu a dezvăluit că pentru a lua calea muzicii a trebuit să nu își asculte părinții, care o îndemnaseră să își facă studiile într-un cu totul alt domeniu.

”Perioada anilor 80 este perioada in care eu m-am lansat. Sunt mai mare ca Loredana. Eu m-am lansat la vârsta de 24 de ani, ea la 16. Părinții mei au vrut să mă fac medic, am dat la Medina. M-am înscris la Școala Populară de Artă fără că părinții mei să știe. I-am invitat și când au văzut că am aplauze la concert, le-a crescut inima și și-au dat seama că acesta mi-e drumul”, a spus Silvia Dumitrescu.

Cum au trecut anii peste Silvia Dumitrescu. A imbatranit teribil, dar si-a pastrat vitalitatea FOTO
Silvia Dumitrescu

Ce a împrumutat Silvia Dumitrescu de la mentorul ei, Mihaela Runceanu

De asemenea, Silvia Dumitrescu a dezvăluit ce a împrumutat de la mentorul ei, Mihaela Runceanu. A spus că regretata artistă era dură cu elevii care veneau nepregătiți. Ea a precizat că pentru a avea succes în lumea muzicii trebuie să ai nu doar o voce bună, ci și un bagaj de cunoștințe imens și de originalitate.

”Mihaela Runceanu mi-a fost mentor, am împrumutat de la ea lucruri interesante, era dură când veneai nepregătit. Când elevele mele nu învață, le cert. Le-o dau exemplu pe Andrada Popoviciu de la X Factor elevelor mele. Toată lumea crede că muzica pop, jazzul sunt ușoare, dar nu e chiar așa, pe lângă voce trebuie să ai un bagaj de cunoștințe imens. Să fii original. M-am răsfățat azi, eu de 5 luni nu am mai apărut nicăieri”, a spus Silvia Dumitrescu.

Silvia Dumitrescu, carieră de aproape 30 de ani

Interpreta Silvia Dumitrescu s-a născut la data de 3 octombrie 1959, în București. A urmat cursurile Școlii Populare de Artă din Capitală, la clasa regretatei Mihaela Runceanu. S-a lansat la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia ’85 unde a obținut Premiul I la secțiunea ”Interpretare”. S-a făcut remarcată în muzica românească cu melodii scrise de Adrian Enescu, Marius Țeicu, George Grigoriu, Dumitru Lupu, Gheorghe E. Marian, Doru Căplescu, Florin Ochescu, Virgil Popescu, Dani Constantin și Cătălin Târcolea etc.

A câștigat inimi cu piese ca: ”Nu-mi pare rău” (1985, Marius Țeicu), ”Noi am ales” (1988, Adrian Enescu), ”Lumea mea” (1995, Florin Ochescu), ”Dansul” (1989, Doru Căplescu), ”Cred în tine” (1988, Adrian Enescu) și ”Miracol infinit”(1989, Doru Căplescu). În anul 1995, Silvia Dumitrescu a obținut Premiul I la Secțiunea ”Videoclip” și Premiul III la Secțiunea ”Discografie” la Festivalul ”Cerbul de Aur”. S-a dedicat și Jazz-ului, iar alături de soțul ei, muzicianul Florin Ochescu a abordat și genul blues, alăturându-se trupei acestuia, cu care a susținut în mod frecvent concerte.

Urmăriți Impact.ro și pe