Cum au fost păcăliţi nişte turişti din România chiar de o ospătăriţă româncă, în Grecia. „E japcă la drumul mare”

Iancu Andreea, Gabriel Peneș 24.08.2021, 15:49
Cum au fost păcăliţi nişte turişti din România chiar de o ospătăriţă româncă, în Grecia. „E japcă la drumul mare”

Experiențele din vacanțele românilor nu încetează să surprindă. De data aceasta, istorisirea vine din partea unor concetățeni care și-au dorit să se bucure de însorita insulă Corfu. Recent, niște turiști din România au rămas cu un gust amar în urma unui concediu peste hotare, după ce au fost păcăliți chiar de o altă româncă, ce lucra ca ospătăriță în Grecia. Unul dintre ei a povestit totul în mediul online, dezvăluind care sunt aspectele la care trebuie să fie atenți cei care aleg o vacanță în Grecia.

Povestea unor turiști din România, păcăliți de o ospătăriță româncă, în Grecia

Dacă până acum doar litoralul românesc era în atenția turiștilor în privința experiențelor neplăcute, se pare că situația nu este deloc roz nici în una dintre cele mai apreciate destinații de vară pentru români. Iar povestea unor turiști din România în Grecia dezvăluie modul cum aceștia au fost păcăliți chiar de către o ospătăriță româncă. Unul dintre ei a dezvăluit întreaga experiență pe pagina de Facebook „Forum Grecia„, un loc destinat turiștilor români care aleg statul elen ca destinație de vacanță.

După ce a decis să își petreacă o parte din concediu în insula Corfu, turistul a relatat cum a ajuns să ia masa la un restaurant cunoscut. Din păcate, după ce a primit nota de plată, ospătărița a fost luată puțin la întrebări de către român. Acesta a observat că prețul plătit la finalul mesei a fost unul mult mai mare decât se așteptase. Explicația româncei l-a lăsat fără cuvinte pe turist, care îi sfătuiește și pe alți vizitatori să fie atenți la aceste detalii atunci când călătoresc în Grecia.

Modul cum au fost păcăliți niște turiști români în Grecia, de o ospătăriță româncă
O ospătăriță româncă i-a lăsat pe câțiva turiști din România cu un gust amar după vizita în Grecia

Unitatea de cazare, sub nivelul așteptărilor

Până la experiența din cadrul unui restaurant elen, turistul român a avut o experiență neplăcută și la cazare. Hotelul de trei stele unde a făcut rezervarea pe insula Corfu s-a aflat sub așteptările românului, care a recunoscut că în cameră curățenia lăsa de dorit, în timp ce aerul condiționat era contra cost. Pe de altă parte, a apreciat faptul că micul dejun inclus oferea suficiente opțiuni, dar și meniul de seară fiind extrem de variat și ieftin.

Vă povestesc și eu ultima aventură avută în prea frumoasa Grecie. Deci să începem: am rezervat în insula Corfu la un hotel de trei stele. Drumul cu avionul din București până în Corfu Town ok. Problema a fost când am ajuns pentru că site-urile de specialitate dădeau niște prețuri acceptabile la închiriat mașini, iar la fața locului situația era alta: între 100 și 140 euro/ zi. Am plecat cu transportul în comun o oră și jumătate cu 3.6 euro de persoană. La hotel altă surpriză: pe afară arată super, la interior …jale. Camera cu mirosuri, baia o nenorocire de infecție, aerul condiționat 5 euro pe zi extra, curățenie ….cam de nota 5. În schimb compensau cu mâncare la mic dejun care era inclus și din puținele opțiuni mâncai cât te ducea capul, iar seara 9 euro de persoană, la fel …cât te țineau brăcinarele, a povestit românul.

Cum a ajuns să plătească 94 de euro pentru câteva preparate

Pentru că și-a dorit să viziteze și insulele Paxos și Antipaxos, turistul a luat vaporul printr-o agenție de turism din apropiere. Experiența a fost una impresionantă, dat fiind peisajul fabulos pe care l-a admirat până la destinație. Pe de altă parte, ajuns pe insula Paxos, românul a încercat să găsească o tavernă la care să ia masa. Surpriza a venit însă după ce a comandat mâncarea și a primit nota de plată. Turistul a plătit 94 de euro pentru o masă care ar fi costat în mod normal aproximativ 60 de euro.

În fine, cam asta e cazarea, deci din punctul meu de vedere… evitați-o! Cine ajunge în zonă, să treacă la 500 m de hotel. Am luat excursie cu vaporul din Corfu Town în insulele Paxos și Antipaxos. Agenția de peste drum de hotel de nota 10. Ne-a luat cu autocarul din fața hotelului și ne-a dus în port de unde am luat vaporul pentru excursie. Drumul ..super, peisaje, echipajul…Prima oprire în primul sătuc din insula Paxos. Hai să mâncăm la tavernele amplasate pe cheiul micului port. Am ales una care se cheamă Paxos Rose, ultima terasă de pe chei și chiar încântați de locație și de faptul că ospătar era o fată din România, deci credeam că putem comanda liniștit că e de-a noastră și ne spune ce și cum. Am comandat două porții calamar prăjit, o salată cu creveți, o friptură de porc, o porție de musaka și o apă. După ce am mâncat a venit nota, surpriza: 94 euro! Am mai bătut tavernele din Grecia și de regulă la o comandă de genul nu plăteam mai mult 60 euro …cel mult!

Modul cum au fost păcăliți niște turiști români în Grecia, de o ospătăriță româncă
Care a fost motivul notei de plată mult prea scumpe

Răspunsul ospătăriței l-a lăsat pe român fără cuvinte

Încercând să se lămurească de ce totul costă atât de mult, turistul român a apelat cu încredere la ospătărița noastră, în speranța că va găsi înțelegere. Din păcate, aceasta l-a lăsat fără reacție după ce a precizat că la nota de plată a clientului s-au adăugat și uleiul, sarea, hârtia și feliile de pâine care se aflau pe masă, pe lângă mâncarea comandată. Nemulțumit, românul a tras un semnal de alarmă cu povestea sa.

„Fata noastră” ne-a spus că ne-a pus la masa ulei, sare, hârtie și 5 felii de pâine pe care trebuie să le plătim și că de ce nu am întrebat dacă ce este pe masă în afara mâncării comandate, se plătește!!!!! Deci nu mai contează, ideea e că cei care mergeți în Paxos …evitați terasele amplasate unde acostează vaporul. E japca la drumul mare! Pentru răutăcioși: da, este vorba de 30-40 de euro în plus, care chiar este o sumă, cât și modul în care practic ne-a furat la nota. Oricum am rămas cu un gust amar vis-a-vis de renumita Grecie ….și cât de amabili și serviabil sunt grecii. O zicală spunea: «Să nu ai încredere într-un grec nici când îți face cadou», a povestit turistul român în Grecia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...