Cum au ajuns prietenii fiului lui Dragnea să fie pictați pe pereții unei biserici din Turnu Măgurele

Ciprian Ioana 04.06.2019, 13:50
Cum au ajuns prietenii fiului lui Dragnea să fie pictați pe pereții unei biserici din Turnu Măgurele

O vorbă veche spune că, în viață, Dumnezeu dă și Dumnezeu ia. Dar atunci când se mai întâmplă ca Dumnezeu să se uite în altă parte, bunăstarea se obține și pe cale materială.

Bisericile din România sunt decorate și pictate de persoane specializate în arta bisericească. Pictorii îi expun pe pereții lăcașurilor de cult pe sfinții sau apostolii care, în timpul vieții lor, au militat pentru pace și toleranță.

Biserica e considerată Casa Domnului pentru că se spune că acolo că locuiește spiritul lui Dumnezeu. Numai că o astfel de instituție nu se susține numai din rugăciuni. E motivul pentru care a apărut așa numita „cutie a milei”, în care credincioșii pot face donații pentru lăcașurile de cult.

Se spune că cei care donează își primesc răsplata în ceruri. Până acolo, însă, unii dintre ei sunt răsplătiți direct de Biserică.

E și cazul unor oameni de afaceri din Turnu Măgurele, considerați unii dintre cei mai bogați oameni din zonă. Chipurile lor sunt pictate pe pereții unui biserici din cartierul Odaia, Turnu Măgurele, potrivit presei locale.

Prietenii lui Dragnea, pictați pe pereții unei biserici din Turnu Măgurele

Jurnaliștii de la liberinteleorman.ro susțin că cei care tronează, la intrarea în biserică, alături de sfinți și apostoli sunt frații Codrea. Oameni de afaceri influenți în zona orașului Turnu Măgurele și despre care se crede că au donat sume importante către lăcașul de cult.

Posibil ca preoții de acolo să fi simțit nevoia să-i recompenseze pe aceștia pentru sumele oferite drept donație, așa că au decis ca chipurile lor să fie pictate pe pereți.

Cei doi ar fi apropiați ai fiului lui Liviu Dragnea, Valentin Dragnea. Aceștia ar derula afaceri împreună și chiar ar fi reprezentați de același avocat. Cei doi apar, de altfel, în fotografiile de nuntă ale fiului fostului lider al PSD.

Frații Codrea derulează, potrivit presei locale, afaceri în domeniul imobiliar și ar fi donat sume mari de bani bisericii din cartierul Odaia.

Contactat de Mediafax, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, Galaction Stângă, a declarat că nu cunoaşte această situație, dar se va interesa.

E greu de crezut, însă, că la mijloc ar fi ceva ilegal. Asta pentru că frații Codrea nu sunt singurii oameni care au donat pentru un lăcaș de cult și ulterior au fost pictați pe pereții bisericii respective.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe