Show-ul făcut de Teodosie la Dervent: slujbă, cățărat pe turla bisericii. „Satana, pe când la paralele?”

Iorgu Ianusi 11.05.2019, 08:52
Show-ul făcut de Teodosie la Dervent: slujbă, cățărat pe turla bisericii. „Satana, pe când la paralele?”

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, este din nou în atenția utilizatorilor de internet. Imaginile cu Înalt-prea-sfințitul cocoțat pe turla unei biserici au devenit virale în ultima săptămână și pot fi văzute AICI.

S-a întâmplat în data de 3 mai, de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, marcată de arhiepiscop la Mânăstirea Dervent din județul Constanța.

Teodosie a fost filmat în timp ce sfințea crucile Bisericii Dervent după ce s-a cățărat pe turlă. Arhiepiscopul rostea rugăciunile de la microfon iar credincioșii îl urmăreau de la sol cu capetele ridicate.

„Care i scopul de trebuie să stea acolo? Doamne păzește slujba nu mai poate fi ținută normal?” Comentariu, pagina de Facebook „B.O.R fără corupți”

Înaltul prelat a oficiat slujba la una dintre cele mai mari biserici care s-a ridicat în Dobrogea, o construcție începută de mai mulți ani.

„Ăsta e zdravăn la cap ? SATANA îl vede !” Comentariu, pagina de Facebook „B.O.R fără corupți”

Teodosie – de la cisternă și elicopter, la turla bisericii

În mod obișnuit, crucile bisericilor sunt sfințite la sol și ulterior montate sau se găsesc formule pentru oficierea ceremoniei fără ca preoții să urce pe cupolele bisericilor. De această dată, Teodosie a ales să oficieze de la înălțime.

Arhiepiscopul Tomisului și-a făcut un obicei din a transforma slujbele importante în adevărate show-uri de televiziune.

De Bobotează, Teodosie sfințește apa de pe cisterne.

„Sataniști, mai bine ar lucra ceva.” Comentariu, pagina de Facebook „B.O.R fără corupți”

A rămas celebru și pentru faptul că a sfințit crucile de pe biserica mănăstirii Strunga de la Oltina din elicopter. „Intervenția” cu aparatul de zbor era necesară, spuneau reprezentanții lui Teodosie, pentru că biserica respectivă se află într-o zonă accidentată. 

„Ipocriții! Numai creștini nu sunt hoții ăia!” Comentariu, pagina de Facebook „B.O.R fără corupți”

Teodosie – vizat de dosare de corupție. „Pe când la paralele?”

Cercetat pentru fapte de corupție în mod repetat, Teodosie a fost criticat constant inclusiv de reprezentanți ai bisericii ortodoxe pentru lipsa de decență.

Dacă anchetele procurorilor anticorupție vizau fraude cu fonduri europene, criticile enoriașilor vizează inclusiv comportamentul lui Teodosie în timpul și în afara slujbelor.

În timp de unii utilizatori de Facebook se miră pur și simplu, „Câtă prostie!”, alții rezumă istoria înaltului prelat în materie de oficiat slujbe neobișnuite: „Cisterna? Bifat! Cupola? Bifat! Pe când la trapez? La paralele inegale… ”.

Alții ironizează momentul amintind de o celebră reclamă, rezumând momentul de la Dervent astfel: „Zboară, puiule, zboară!”.

teodosie dervent
Biserica Dervent. Crucile, sfințite de Teodosie, cocoțat sus pe turlă. Foto: Cuget Liber, Constanța
Urmăriți Impact.ro și pe